ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Η Ε. Χριστοφιλοπούλου για την ομιλία της υπουργού Απασχόλησης στη Βουλή 6/12/08

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Ανακοίνωση Τύπου, Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2008

 

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με την τοποθέτηση της υπουργού Απασχόλησης στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα, για πολλοστή φορά, η υπουργός Απασχόλησης επανεξήγγειλε τα τακτικά προγράμματα που ο ΟΑΕΔ υλοποιεί ετησίως εδώ και δεκαετίες. Το μόνο διαφορετικό που κάνει κάθε φορά η κυβέρνηση της ΝΔ είναι να τα ξαναβαφτίζει, ανάλογα με τη συγκυρία. Πριν λίγο καιρό τα παρουσίαζαν ως «νέες πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας» και σήμερα τα ξανακούσαμε ως «πολιτικές απασχόλησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης».
Είναι κρίμα που η υπουργός Απασχόλησης, λόγω της ανυπαρξίας κυβερνητικού σχεδίου, αναγκάζεται  να  περιγράφει το χθες. Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί στην ελληνική οικονομία προκειμένου η κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα σοβαρό σχέδιο όχι μόνο για το αύριο, αλλά τουλάχιστον για το σήμερα. 
Αλλά οι μισές αλήθειες της υπουργού Απασχόλησης συνεχίστηκαν: Ήταν απαράδεκτη η επίκληση της εξαμηνιαίας άδειας μητρότητας ως ευεργετικού μέτρου για τις γυναίκες,  τη στιγμή που, όπως έχουμε καταγγείλει, το μέτρο αυτό εφαρμόζεται επιλεκτικά εξαιρώντας χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες. Άλλωστε, στον ίδιο νόμο-καρμανιόλα συμπεριλαμβάνονταν και οι ρυθμίσεις με τις οποίες τσεκουρώθηκαν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γυναικών και ιδιαίτερα των εργαζόμενων μητέρων, που πλέον θα αναγκάζονται να παρατείνουν τον εργασιακό τους βίο κατά μια πενταετία τουλάχιστον. Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί για την κατάργηση του αντιασφαλιστικών συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων της Νέας Δημοκρατίας καθώς και για την λήψη άμεσων και ολοκληρωμένων μέτρων για την εξισορρόπηση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής. 

 

 

.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved