ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΚΚΕ: Όχι στον ευρωτρομονόμο 12/12/08

 

ΚΚΕ
Ανακοίνωση Τύπου, 12 Δεκεμβρίου 2008

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας τη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών και κουκουλοφόρων για να αντιμετωπίσει τη μαζική και οργανωμένη δράση της νεολαίας και των εργαζόμενων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της καταστολής, επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή τον αντιδραστικό τρομονόμο που αποτελεί την προσαρμογή της τρομονομοθεσίας της χώρας στις αποφάσεις της ΕΕ. Η εφαρμογή αυτού του νόμου επιχειρείται στη Λάρισα και συγκεκριμένα σε βάρος συλληφθέντων για τα επεισόδια της Δευτέρας και Τρίτης 8 και 9 Δεκέμβρη.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα να πάρουν θέση και να δράσουν αποφασιστικά, χωρίς καμία ταλάντευση για να μην εφαρμοστεί ο νόμος, που αποτελεί αντιγραφή των αντιτρομοκρατικών νόμων των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας και στρέφεται κατά των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η εφαρμογή αυτού του νόμου δεν είναι μόνο μια επικίνδυνη εξέλιξη, ανοίγει νέο κεφάλαιο ποινικής βαρβαρότητας και καταστολής. Η εσκεμμένη αοριστία και ασάφεια του νόμου σε ό,τι αφορά την έννοια «τρομοκρατία» επιτρέπει κάθε φορά να ορίζονται ως τρομοκρατικές πράξεις μορφές πάλης που χρησιμοποιεί το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, όπως καταλήψεις εργοστασίων, δρόμων, σχολείων κλπ. Περιλαμβάνει απάνθρωπες μεθόδους ανάκρισης και εξοντωτικές ποινές. Νομιμοποιεί τη προβοκατόρικη δράση των κρατικών δυνάμεων καταστολής καθώς επιτρέπει τη διείσδυση της αστυνομίας σε «ύποπτες» οργανώσεις, την παρακολούθηση ατόμων και της μαζικής οργανωμένης δράσης, την καταγραφή γενετικών δεδομένων κ.ά.

Η κλιμάκωση της πολύμορφης τρομοκρατικής αυταρχικής αντιμετώπισης του εργατικού λαϊκού κινήματος για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι συνοδεύει τα χειρότερα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα που χρειάζεται το κεφάλαιο. Η οργανωμένη λαϊκή μαζική πάλη μπορεί να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία και την καταστολή. Χρειάζεται πολιτική συνειδητοποίηση - λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved