ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΠΑΣΟΚ: Ευνοιοκρατία και κομματισμός στις προσλήψεις ΕΠΟΠ 19/1/09

 

ΠΑΣΟΚ
Ανακοίνωση Τύπου, 19 Ιανουαρίου 2009

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Θέμα: «Με την  πολιτική της ευνοιοκρατίας, του κομματισμού, της αδιαφάνειας και  των παρανόμων παρεμβάσεων, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για μια ακόμα φορά  απαξιώνει το θεσμό των ΕΠ.ΟΠ.».

Στα χρόνια διακυβέρνησης της Χώρας από την Κυβέρνησή σας, με σειρά ερωτήσεων, καταγγείλαμε παρατυπίες στις προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Με την με αριθμό 48/19 Αυγούστου  2008 ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΕΘΑ, προκηρύξατε διαγωνισμό για την πρόσληψη   χιλίων επτακοσίων  (1.700) ανδρών -γυναικών Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ), σε Όπλα και Σώματα του Στρατού Ξηράς (ΣΞ).
Η ακολουθούμενη   μέθοδος ανακοίνωσης των επιτυχόντων αντί να  φωτίζει , συσκοτίζει τις διαδικασίες του διαγωνισμού πρόσληψης των ΕΠ.ΟΠ και αναδεικνύει πρακτικές πελατειακών σχέσεων, καθώς :
o  Δεν ανακοινώθηκαν οι τελικοί πίνακες επιτυχόντων - επιλαχόντων υποψηφίων ΕΠΟΠ.
o  Ανακοινώθηκε, στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ, πίνακας με τις βαθμολογίες των επιτυχόντων υποψηφίων ΕΠΟΠ, στην οποία φαίνεται η βαθμολογία που συγκέντρωσε ο πρώτος και ο τελευταίος υποψήφιος (υψηλότερη – χαμηλότερη βαθμολογία, χωρίς ονοματεπώνυμα), που δεν παρέχει ουσιαστική πληροφόρηση και διαφάνεια.
o  Την ίδια στιγμή που επιλέγετε την συγκεκριμένη μεθοδολογία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από ιστοσελίδα του ΓΕΣ, εφημερίδα της 10ης Ιανουαρίου 2009, δημοσιεύει τα ονοματεπώνυμα των επιτυχόντων στον διαγωνισμό των ΕΠ.ΟΠ .
o Αρκετοί υποψήφιοι διαπιστώνουν πως στα ονοματεπώνυμα των επιτυχόντων στον διαγωνισμό των ΕΠ.ΟΠ που δημοσιεύονται, συμπεριλαμβάνονται συνυποψήφιοι τους που έχουν αποτύχει στις αθλητικές δοκιμασίες.

Η  τακτική της ευνοιοκρατίας, του κομματισμού, της αδιαφάνειας και  των παρανόμων παρεμβάσεων που εφαρμόζετε,  απαξιώνει το θεσμό των ΕΠ.ΟΠ, οδηγεί σε παραιτήσεις τους ήδη προσληφθέντες (από τους 20.070 έχουν παραιτηθεί οι 1.426 και τελικά παρέμειναν 16.911) και στερεί τις Ένοπλες Δυνάμεις από ανθρώπινο δυναμικό που του είναι απαραίτητο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποιους λόγους δεν ανακοινώθηκαν, επίσημα, οι τελικοί πίνακες επιτυχόντων - επιλαχόντων υποψηφίων ΕΠΟΠ;
2. Για ποιους λόγους επιλέξατε μεθοδολογία που στερεί την πληροφόρηση στους υποψηφίους του διαγωνισμού για την πρόσληψη  Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) του Σ.Ξ;
3. Πιστεύετε, ότι με τις παραπάνω αναφερόμενες ενέργειές  σας, δημιουργείτε συνθήκες ισονομίας, δικαιοσύνης, αξιοκρατίας στις Ένοπλες Δυνάμεις;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές:

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved