ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτο το καθεστώς μερικής απασχόλησης στους Δήμους 23/1/09

 

ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοίνωση Τύπου, 23 Ιανουαρίου 2009

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓ. ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ - Τ. ΚΟΥΡΑΚΗ
Απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς

Με την εφαρμογή του Π.Δ 164/2004 οι συμβάσεις των εργαζομένων που απασχολούνταν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μειωμένο ωράριο εργασίας μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης.

Το υφιστάμενο ωράριο εργασίας τους κυμαίνεται από 15 μέχρι 20 ώρες εβδομαδιαίως κι οι μηνιαίες αποδοχές τους από 480 έως 550 €. Το δε αντικείμενο εργασίας τους αφορά τη λειτουργία τμημάτων αθλητισμού, πολιτισμού και άλλων υπηρεσιών που παρέχουν συνεχές έργο και απευθύνονται, τόσο στο σύνολο του πληθυσμού των Δήμων, όσο και σε ευπαθείς ομάδες (παιδιά, ΑμΕΑ, κ.ά.).

Επειδή
- οι εργαζόμενοι της κατηγορίας αυτής, εξαιτίας του μειωμένου ωραρίου εργασίας, δεν καλύπτουν με πληρότητα τις υπάρχουσες ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών που στελεχώνουν. Για το λόγο αυτό οι ΟΤΑ αναγκάζονται είτε να απασχολούν υπερωριακά τους ίδιους εργαζόμενους είτε να προσλαμβάνουν επιπλέον εργαζόμενους με επισφαλείς σχέσεις εργασίας (συμβάσεις έργου, ορισμένου χρόνου, stage, ωρομίσθιοι).

- οι υπηρεσίες που στελεχώνουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι επιτελούν μεγάλο κοινωνικό έργο το οποίο συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των Δήμων και στην καλύτερη παροχή έργου προς τους πολίτες.

- ο αριθμός των απασχολουμένων αυτής της κατηγορίας, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, είναι ελάχιστος.

- αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετώπιζαν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ με την εφαρμογή του Ν 2539/97 (Καποδίστρια) , το οποίο επιλύθηκε με την ψήφιση του Ν 3584/2007. άρθρο 230 § 2 ( Κώδικας Υπαλλήλων ΟΤΑ).

- οι υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να ζουν σε καθεστώς διαρκούς οικονομικής ανασφάλειας, το οποίο θα επιδεινώνεται κατά τη συνταξιοδότησή τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εσωτερικών

Ποια μέτρα θα πάρετε ώστε να μετατραπούν οι υφιστάμενες συμβάσεις εργασίας μειωμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, με στόχο τόσο την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ, όσο και τη βελτίωση της εργασιακής θέσης των εργαζομένων;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία
Κουράκης Αναστάσιος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved