ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΠΑΣΟΚ: Εκρηκτική η κατάσταση στο Αρεταίειο 28/1/09

 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ
ΚΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
Ανακοίνωση Τύπου, 28 Ιανουαρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ:
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

ΘΕΜΑ: "ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ”
Εκρηκτική χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο Αρεταίειο Νοσοκομείο το οποίο αριθμεί έναν και πλέον αιώνα  συνεχούς προσφοράς και  παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους πολίτες όλης της χώρας, αποτελώντας κόσμημα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Το Αρεταίειο Νοσοκομείο, κληροδότημα του καθηγητή Θεόδωρου Αρεταίου, λειτουργεί ως αμιγώς Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας. Στεγάζει τη Χειρουργική, τη Γυναικολογική- Μαιευτική και τη Νεφρολογική Πανεπιστημιακή κλινική καθώς και τα Πανεπιστημιακά Εργαστήρια Ακτινολογίας, Παθολογικής Ανατομικής, Βιοπαθολογίας, Αιματολογίας και Κυτταρολογίας.
Τα αριθμητικά δεδομένα του Αρεταίειου Νοσοκομείου για το 2008 καταδεικνύουν τη σημαντικότητα της προσφοράς και της ανάγκης εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου : 4000 εισαγωγές στη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική, 4000 νοσηλείες στη Χειρουργική Κλινική, 4000 ασθενείς αντιμετωπίστηκαν στην Αναισθησιολογική Κλινική, 1800 αιμοκαθάρσεις στη Νεφρολογική Κλινική, 27000 εξετάσεις στο Εργαστήριο Ακτινολογίας, το οποίο διαθέτει τα πλέον υπερσύγχρονα μηχανήματα, 600000 εργαστηριακές εξετάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Αρεταίειο πραγματοποιούνται μια σειρά από πρωτοποριακές επεμβάσεις, με αποτελέσματα ισάξια αντιστοίχων κέντρων του εξωτερικού.
Ανάλογης, αν όχι μεγαλύτερης σημασίας, είναι η εκπαιδευτική και ερευνητική προσφορά του Νοσοκομείου, με 100 μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής να συμβάλουν στην προπτυχιακή και μεταπτυχιακή κατάρτιση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και να πρωτοπορούν παγκοσμίως στον τομέα της ιατρικής έρευνας και καινοτομίας.
Η σημασία της προσφοράς του Αρεταίειου Νοσοκομείου έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη μέριμνα της Πολιτείας για την απρόσκοπτη λειτουργία του. Το Υπουργείο Παιδείας, στο οποίο υπάγεται το Νοσοκομείο, επιχορηγεί με μόλις 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως την Εφορεία του Αρεταίειου, ποσό που οριακά φτάνει για να καλύψει τη μισθοδοσία του τακτικού προσωπικού.
Την ίδια στιγμή οι κενές θέσεις του νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού αγγίζουν το 60% του οργανισμού λειτουργίας και τα χρέη του Νοσοκομείου είναι  περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα την εμφάνιση προβλημάτων, πέραν των υπολοίπων, στην προμήθεια αναλώσιμων υλικών, φαρμάκων και υλικών χειρουργείου.
Το Υπουργείο Υγείας από την μεριά του καθυστερεί την καταβολή των μισθών και των δεδουλευμένων των ειδικευόμενων ιατρών, με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται η Εφορεία του Νοσοκομείου να πληρώνει τους ιατρούς, ενώ επιβαρύνεται και με τα νοσήλια των απόρων αφού η Πολιτεία ολιγωρεί ή και πολλές φορές δεν καλύπτει τις αυτονόητες υποχρεώσεις του Κράτους απέναντι στους αδύναμους συμπολίτες μας.
Έγκριτοι Πανεπιστημιακοί, μεταξύ των οποίων ο Αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Κρεατσάς, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητές κ. Στεφανάδης και Δημόπουλος, ενώνουν, με δημόσιες παρεμβάσεις τους, τη φωνή διαμαρτυρίας και αγωνίας τους  μαζί με τα μέλη ΔΕΠ και τους εργαζόμενους στο Αρεταίειο Νοσοκομείο σχετικά με το μέλλον του Νοσοκομείου.
Επειδή ο κύκλος και ο όγκος των ιατρικών εργασιών, επεμβάσεων και εξετάσεων του Αρεταίειου Νοσοκομείου θεωρείται εξαιρετικής σημασίας, σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που φθίνει
Επειδή το ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου έχει ξεπεράσει τα όρια ψυχικής, σωματικής και πνευματικής αντοχής του.
Επειδή το Αρεταίειο Νοσοκομείο προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κοινωνίας.
Επειδή η έρευνα και η πρακτική εξάσκηση που συντελείται στις πανεπιστημιακές κλινικές είναι η αιχμή του δόρατος της ιατρικής επιστήμης. 
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ
1. Εάν το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να προβή σε έκτακτη επιχορήγηση και αύξηση της τακτικής επιχορηγίας στο ύψος που απαιτείται για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του Νοσοκομείου, καθώς επίσης και στην άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
2. Εάν το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να διαθέσει τις αναγκαίες πιστώσεις για την αποπληρωμή των οφειλών νοσηλείας των απόρων,  και τη μισθοδοσία των ειδικευόμενων ιατρών.
3. Σε ποιο ύψος ανέρχονται οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς το νοσοκομείο, πότε αυτές θα καταβληθούν κα πότε προβλέπεται η ρύθμιση των χρεών του Νοσοκομείου.

 

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΔΡΑΓΩΝΑ ΘΑΛΕΙΑ
ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΕΡΛΕΠΕ-ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΒΕΡΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ
ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΕΚΤΟΡΑΣ
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
ΡΑΠΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ
ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΚΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΤΣΙΟΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΧΑΪΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved