ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Φάκελος: Διαγωνισμοί ΕΣΔΔ και ΕΣΤΑ Επιστροφή    
Τον Απρίλιο ο διαγωνισμός των ΕΣΔΔ και ΕΣΤΑ και η επιμόρφωση προϊσταμένων (21/1/08)


Αθήνα 21.1.2008, 20:01
Τον προσεχή Απρίλιο θα διεξαχθεί ο ετήσιος διαγωνισµός για την εισαγωγή σπουδαστών στις Εθνικές Σχολές ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔ και ΕΣΤΑ), που ως γνωστόν τροφοδοτούν το Δημόσιο με στελεχιακό δυναμικό, ενώ την ίδια περίοδο θα αρχίσει να υλοποιείται και η υποχρεωτική επιµόρφωση των Προϊσταµένων ∆ιευθύνσεων Υπουργείων, ∆ηµοσίων Φορέων και Οργανισµών Τοπικής αυτοδιοίκησης (ΝΠΔΔ).

Οι αναγγελίες αυτές έγιναν σήμερα από το Γενικό Γραµµατέα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΚΔΑ) κ. Γεώργιο Βούτσινο κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου του Εθνικού Κέντρου ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης και Αυτοδιοίκησης, τις εργασίες του οποίου κήρυξε σήµερα το πρωί στην Αθήνα ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Oι διαγωνισμοί
Δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς της ΕΣΔΔ και της ΕΣΤΑ έχουν ιδιώτες και υπάλληλοι δηµοσίων υπηρεσιών. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύµατος (πανεπιστηµιακού και τεχνολογικού τοµέα) της ηµεδαπής ή ισότιµου πτυχίου της αλλοδαπής, (η ισοτιµία αποδεικνύεται από βεβαίωση του ∆ιεπιστηµονικού Οργανισµού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδηµαϊκών και Πληροφόρησης, ∆ΟΑΤΑΠ) και να συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις διορισµού σε δηµόσια υπηρεσία (ιθαγένεια ελληνική ή πολίτες κράτους-µέλους της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων ή νόµιµη απαλλαγή, υγεία, να µην υπάρχει καταδίκη, στερητική ή επικουρική δικαστική συµπαράσταση). Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, πρέπει να έχει συντελεστεί µέχρι τη λήξη της προθεσµίας υποβολής των αιτήσεων. Σηµειώνεται ότι δικαίωµα συµµετοχής στο διαγωνισµό έχουν οι Βορειοηπειρώτες, οι οµογενείς αλλοδαποί προερχόµενοι εκ Κωνσταντινουπόλεως και εκ των νήσων Ίµβρου και Τενέδου και οι Κύπριοι οµογενείς.

Κατά τη διάρκεια των διετών σπουδών τους οι σπουδαστές αμοίβονται, ενώ αμέσως μετά την επιτυχή αποφοίτησή τους διορίζονται στον δημόσιο τομέα και μάλιστα σε θέση Β’ βαθμίδας, δηλαδή σε βαθμίδα ανώτερη απο αυτήν στην οποία διορίζονται οι επιτυχόντες μέσω των διαδικασιών ΑΣΕΠ (κατατάσσονται στην Δ’ βαθμίδα). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κερδίζουν τουλάχιστον οκτώ χρόνια πλασματικής εμπειρίας, αμοίβονται με πολύ καλύτερους μισθούς και έχουν πολύ καλύτερη βαθμολογική εξέλιξη. Επιπλέον, τοποθετούνται σε θέσεις των μεγάλων αστικών κέντρων και δη υπουργείων, περιφερειών κ.λπ., θέσεις που για έναν νεοδιοριζόμενο θεωρούνται προνομιακές. 

Επισημαίνεται ότι οι θέσεις των Σχολών είναι λίγες (περίπου 250) και ο ανταγωνισμός έντονος, γι' αυτό απαιτείται πολύμηνη προετοιμασία και επίπονη προσπάθεια. Πιό εύκολη είναι η υπόθεση επιτυχία για τους ενημερωμένους υποψηφίους που επιπλέον διαθέτουν κριτική και αναλυτική ικανότητα, προσόντα που μετράνε πολύ στις εξετάσεις.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις εισαγωγής και φοίτησης στις Σχολές, καθώς και πληροφορίες για την επαγγελματική αποκατάσταση των απόφοίτων τους, παρέχονται στο δικτυακό τόπο του ΕΚΔΔΑ www.ekdda.gr. Πληροφορίες για τον διαγωνισμό του 2006 και απαντήσεις σε θέματα προετοιμασίας θα βρείτε στα αντίστοιχα, παλαιότερα δημοσιεύματα της Proslipsis. 

Οι προϊστάμενοι
Σχετικά με την επιμόρφωση των προϊσταμένων, ο κ. Βούτσινος είπε ότι αρχές Μαρτίου θα αποσταλεί η πρόσκληση συµµετοχής στους πρώτους διευθυντές, οι οποίοι και θα επιµορφωθούν κυρίως στο δηµόσιο επιτελικό µάνατζµεντ, ενώ ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής επιτροπής πιστοποίησης µε τη συµµετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Εσωτερικών του ΕΚΔΔΑ, της ΑΔΕΔΥ και, κατά περίπτωση, των εµπλεκοµένων σε προγράµµατα επιµόρφωσης δηµοσίων υπηρεσιών ή φορέων. Έργο της επιτροπής θα είναι ο καθορισµός των γενικών αρχών και προτύπων που θα διέπουν τις διαδικασίες πιστοποίησης, όπως υποδοµές, επιστηµονικός σχεδιασµός, σύνδεση των προγραµµάτων µε πραγµατικές ανάγκες και αξιολόγηση γνώσεων και δεξιοτήτων.

Ο κ. Βούτσινος υπογράµµισε ότι εφ΄ εξής κάθε υπουργείο, δηµόσιος φορέας και ΟΤΑ, µε τη συνδροµή του ΕΚΚΔΑ, οφείλει να καταρτίζει σχέδια εκπαίδευσης, τα οποία θα αποτελέσουν τα υποστηρικτικά εργαλεία ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναµικού, ώστε η επιµόρφωση να συµβαδίζει µε τους επιχειρησιακούς στόχους και τις οργανωσιακές αλλαγές κάθε υπηρεσίας.

Το συνέδριο
Οι εργασίες του επιστηµονικού συνεδρίου, µε θέµα «Επιµόρφωση και Εκπαίδευση στη Σύγχρονη ∆ηµόσια ∆ιοίκηση», ολοκληρώνονται αύριο, ενώ εισηγητές είναι Έλληνες επιστήµονες – ειδικοί σε θέµατα διοίκησης, καθώς και κορυφαία στελέχη εκπαιδευτικών οργανισµών εγνωσµένου διεθνούς κύρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved