ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δεν πληρώνω ΑΕΠΙ

 

Αθήνα 18.3.2011, 23:01

Ένα από τα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες επαγγελματίες, όλοι όσοι παίζουν στα μαγαζιά τους ή στις επιχειρήσεις τους γενικότερα "μουσική στερεοφώνου", πούλεγε κι ο Νικόλας ο Άσιμος, αφορά δικαιώματα σε καλλιτέχνες, ψευδοκαλλιτέχνες έως και ατάλαντους ηχορυπαντές, μέσω εταιρειών όπως η ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας - πως βγαίνει αυτό το αρκτικόλεξο ΑΕΠΙ, τρέχα γύρευε).

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που κάτι καλόπαιδα άρχισαν να το ψάχνουν το πράγμα και έπειτα από πολύ τρέξιμο κατόρθωσαν να βρουν την άκρη του νήματος. Πρόσφατα έλαβαν γνωμοδότηση από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) ότι το χαράτσι δεν είναι υποχρεωτικό, αρκεί κανείς να λάβει άδεια μουσικής από οργανισμό συλλογικής διαχείρισης, όπως είναι η Jamendo, την οποία στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει η εταιρεία Fairmusic.

Όπως εξηγούν τα καλόπαιδα, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από εδώ και πέρα οι δήμοι όλης της χώρας υποχρεούνται να εκδίδουν άδεια μουσικής σε όλους τους συνδρομητές της Jamendo που καταθέτουν:
- την άδεια χρήσης που τους έδωσε με την αγορά συνδρομής η Jamendo (κοστίζει περίπου 40 ευρώ το χρόνο) και
- υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία θα δηλώνουν ότι: "Η μουσική που χρησιμοποιώ στο κατάστημά μου ανήκει σε δημιουργούς ή άλλους δικαιούχους που εν έχουν αναθέσει τη διαχείριση του περιουσιακού τους δικαιώματος σε οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης και ιδίως στην "ΑΕΠΙ" και στην"Αυτοδιαχείριση". Το σύνολο της μουσικής που χρησιμοποιώ διατίθεται από την Jamendo SA". Η τελευταία δεσμεύεται ότι το σύνολο των δημιουργών των οποίων έργα παρέχει δεν είναι μέλη κάποιου οργανισμού συλλογικής διαχείρισης τόσο πνευματικών όσο και συγγενικών δικαιωμάτων.

Περισσότερα για το χαράτσι που... μας τελείωσε, θα βρείτε στο δικτυακό τόπο της Fairmusic: www.fairmusic.gr/el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved