ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ελληνογερμανική συνεργασία για την ανάπτυξη

 

Αθήνα 21.7.2011, 21:03

Εμβάθυνση και περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας προβλέπει πλαίσιο συμφωνίας, με πέντε μέτρα, που συνήψε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον Σύνδεσμο Γερμανικών Βιομηχανιών και τις ηγεσίες των Γερμανικών Υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας, στο πλαίσιο σειράς επαφών που είχε στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν και δρομολογήθηκαν, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2011, οι ακόλουθες 5 δράσεις:

1. Συζητήθηκε η πρόταση - δήλωση του υπουργού Οικονομικών, κ. Σόιμπλε για την παραγωγή και εξαγωγή ενέργειας από ΑΠΕ από την Ελλάδα προς τη Γερμανία και συμφωνήθηκε η εξειδίκευση της πρότασης από την ελληνική κυβέρνηση και διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

2. Αποφασίσθηκε αποστολή εμπειρογνωμόνων της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας (KFW) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα, προκειμένου να αξιολογήσουν το πρόβλημα ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και να υποβάλουν λύσεις και τεχνικές προτάσεις για τη σκοπιμότητα και το περιεχόμενο της δημιουργίας Επενδυτικής - Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Ελλάδα, στο πρότυπο της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας.

3. Αποφασίσθηκε η δημιουργία μικτής ομάδας Ελλήνων και Γερμανών Επενδυτών και Τεχνικών Συμβούλων, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχάνων, με στόχο την καταγραφή και ανάδειξη οικονομικών ευκαιριών για την προσέλκυση μεγάλων γερμανικών επενδύσεων στην ελληνική αγορά.

4. Συμφωνήθηκε επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομίας και Τεχνολογίας Φίλιπ Ρέσλερ το Φθινόπωρο στην Ελλάδα, με μεγάλη αντιπροσωπεία Γερμανών επιχειρηματιών, για περαιτέρω διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στους τομείς της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων, και ταυτόχρονα δημιουργία ομάδας εμπειρογνωμόνων των δύο υπουργείων με στόχο την καταγραφή και αξιοποίηση των ευκαιριών στον συγκεκριμένο τομέα.

5. Αποφασίσθηκε η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας μεταξύ του Γερμανικού Συνδέσμου Χονδρικού Εμπορίου, Εξωτερικού Εμπορίου και Υπηρεσιών, και των τριών Ελληνικών Συνδέσμων Εξαγωγέων, με στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανική αγορά και ταυτόχρονα την από κοινού Ελληνογερμανική οικονομική «διείσδυση» σε τρίτες χώρες.

«Σήμερα λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος και κατ’ επέκταση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Ταυτόχρονα αναλαμβάνουμε συνεχείς πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, και συνέχισε: «μετά τη συμφωνία για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, ξεκινάω σήμερα από το Βερολίνο, μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία, τη «Συμμαχία για την Ανάπτυξη», με στόχο την ενίσχυση του αναπτυξιακού πυλώνα στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε στο Βερολίνο, ο Σύνδεσμος Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), με θέμα «Νέες Επενδυτικές Ευκαιρίες στην Ελλάδα», και ταυτόχρονα συναντήθηκε διαδοχικά με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και τον υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας, Μπέρναρντ Χάιτζερ, με τους οποίους κατέληξαν σε ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης για την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

* Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Χρυσοχοΐδη στο Σύνδεσμο Γερμανικών Βιομηχανιών.

 

«Κυρίες και κύριοι,
Σας ευχαριστώ θερμά που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου να σας παρουσιάσω τις μεταρρυθμιστικές δράσεις, που υλοποιούμε ως αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης για την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας στην Ελλάδα.
Θα ήθελα όμως αρχικά να αναφερθώ στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη και στην ανάγκη να προχωρήσει η Ευρώπη σε όλα εκείνα τα τολμηρά βήματα για να εξασφαλίσει οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη.
Δεκατέσσερις μήνες μετά την έναρξη του μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος, η Ελλάδα έχει επιτύχει μία εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή, ενώ παράλληλα έχει θέσει σε εφαρμογή πολλές δομικές μεταρρυθμίσεις μεγάλου βεληνεκούς. Ειδικότερα τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση εργάζεται σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ προκειμένου να καταρτιστεί μία αξιόπιστη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική, η οποία θα περιλαμβάνει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θα συνεχίσει να αποτελεί κινητήρια δύναμη της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας και θα τονώσει την ανάπτυξη.
Παρ’ όλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν έχει παρέλθει η κρίση που αντιμετωπίζουμε.
Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους, ότι, παρά τις προσπάθειες της Ελλάδας, εάν η Ευρώπη δεν λάβει τις σωστές, συλλογικές και ισχυρές αποφάσεις τώρα, κινδυνεύουμε από νέες και ίσως παγκόσμιες αναταράξεις στις αγορές. Κι αυτό γιατί θα αμφισβητηθεί η ικανότητά μας να προστατεύσουμε το κοινό μας νόμισμα.
Για το λόγο αυτό απαιτείται η ευρωπαϊκή ηγεσία να επιδείξει όραμα και πυγμή. Δεν έχουμε πλέον ως Ευρώπη την πολυτέλεια να λαμβάνουμε αποφάσεις που στο τέλος αποδεικνύονται ανεπαρκείς και αδύναμες να πείσουν τις αγορές για τη σοβαρότητά μας,
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, είναι αναγκαίο πιο πολύ από ποτέ να καταλήξουμε σε μια αποτελεσματική λύση που θα εγγυάται την επίτευξη τριών βασικών στόχων: βιωσιμότητα του χρέους, πρόσβαση στις αγορές και παροχή μέσων για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Και πρέπει να επιμείνουμε στο τελευταίο, γιατί, όσο αναγκαία κι αν είναι τα δημοσιονομικά μέτρα προσαρμογής, η οικονομική ανάκαμψη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Χωρίς να οδηγηθούμε σε οικονομική μεγέθυνση.
Πως όμως θα το καταφέρουμε αυτό;
1. Αναμφισβήτητα, η θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων που είχα την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο Επίτροπο και η απεμπλοκή 14 δις ευρώ κοινοτικών κονδυλίων απο τα προγράμματα συνοχής αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα.
2. Ένα δεύτερο θα είναι η ενεργοποίηση της ίδιας της Ευρώπης στην κατεύθυνση αυτή. Ως υπουργείο ενεργοποιούμε την πρωτοβουλία «Συμμαχία για την ανάπτυξη στην Ευρώπη», για την ενίσχυση του αναπτυξιακού πυλώνα στο πρόγραμμα προσαρμογής. Και σκοπεύουμε να γίνουμε πιο συστηματικοί στο κτίσιμο μιας συμμαχίας γύρω από αυτή την ατζέντα.
Σ’ αυτή μας την προσπάθεια έχουμε πολλούς υποστηρικτικές και συμμάχους ανά την Ευρώπη. Υποστηρικτές όπως, για παράδειγμα, τα ανώτατα στελέχη 48 γαλλικών και γερµανικών επιχειρήσεων που σε κοινό τους άρθρο τον προηγούμενο μήνα στο γαλλικό και γερμανικό Τύπο επισημαίνουν αυτό το οποίο λέμε κι εμείς.  Ότι δηλαδή τα προγράμματα διάσωσης όλων των χωρών, όχι μόνο της Ελλάδας, πρέπει σταδιακά να μετεξελιχθούν σε προγράμματα οικονομικής ανάπτυξης.
3. Το τρίτο είναι η αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνσιτικότητας. Προβλήματα τα οποία είμαστε σε ένα δύσκολο αλλά σταθερό δρόμο για να τα αντιμετωπίσουμε.
Κυρίες και κύριοι,
Αν κάποιος θέλει να εξηγήσει το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας αρκούν δύο απλές διαπιστώσεις.
Καταναλώνουμε πιο πολλά από όσα παράγουμε.
Εισάγουμε πιο πολλά από όσα εξάγουμε.
Κι εδώ θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια στο πρότυπο ανάπτυξης το οποίο ακολουθούσαμε ως χώρα τα τελευταία χρόνια.
Το πρότυπο ανάπτυξης που στηρίχθηκε στην εγχώρια κατανάλωση, δημόσια και ιδιωτική, και τροφοδοτήθηκε με δανεισμό, εξάντλησε τα όριά του.
Το πρότυπο αυτό βασιζόταν στο τι θα καταναλώσουμε σήμερα παρά στο τι θα παράγουμε αύριο. Και βασιζόταν ακόμα σε μια τραγική ψευδαίσθηση. Ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να στηρίζεται επ’ άπειρον στο δημόσιο τομέα. Η άνοδος της κατανάλωσης, που χαρακτηριζόταν και από ισχυρή ροπή προς εισαγόμενα αγαθά, ενθάρρυνε και στήριξε μια "ρηχή" εγχώρια επιχειρηματικότητα, που ήταν προσανατολισμένη στον τομέα της διανομής και στον τελικό καταναλωτή.
Ταυτόχρονα, δεν είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για να ενθαρρυνθεί μια νέα επιχειρηματικότητα στη θέση της παλιάς. Μια επιχειρηματικότητα υγιής που να εστιάζει στην καινοτομία, την παραγωγική διαδικασία, τη γνώση και τη δημιουργικότητα.
Με δυο λόγια, η κρίση της ελληνικής οικονομίας είναι και η κρίση ενός προτύπου ανάπτυξης το οποίο δεν μπορούσε να διατηρηθεί άλλο.
Για να αντιμετωπίσουμε λοιπόν την κρίση, πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή,  θα πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη στροφή.
Τι εννοώ;
Το νέο πρότυπο ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα σημαίνει στροφή από την κατανάλωση στην αποταμίευση, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, σημαίνει στροφή από τον κρατισμό και το μοίρασμα προνομίων στον ανταγωνισμό και την επιχειρηματική πρωτοβουλία.
Σημαίνει δηλαδή νέο υπόδειγμα κατανάλωσης, επιχειρηματικότητας και λειτουργίας του κράτους.
Σημαίνει αύξηση του μεριδίου των επενδύσεων και των εξαγωγών στο ΑΕΠ, συρρίκνωση του μεριδίου της ιδιωτικής και της δημόσιας κατανάλωσης, ουσιαστική ενίσχυση της αποταμίευσης, στροφή της επιχειρηματικότητας στον ανταγωνιστικό τομέα της παραγωγής με προσανατολισμό στις διεθνείς αγορές.
Και φυσικά λειτουργία της δημόσιας διοίκησης με τρόπο που δεν θα αποθαρρύνει τις επενδύσεις ούτε θα ανέχεται τη φοροδιαφυγή.
Γι αυτό επιμένω ότι η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή θα παραμείνει επιταγή χωρίς αντίκρισμα και δεν θα υπάρχει πραγματική ανάκαμψη, αν δεν αλλάξουμε πρότυπο ανάπτυξης.
Πλέον όμως γνωρίζουμε καλά και που πατάμε και που θέλουμε να πάμε.

Προετοιμάσαμε και υλοποιούμε ένα σχέδιο το οποίο αποτελεί για μας τον οδικό χάρτη για την επανεκκίνηση της επενδυτικής δραστηριότητας. Έναν οδικό χάρτη για να βάλουμε τέλος στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φιλικό για νέες επενδύσεις.
Και το κάνουμε αυτό:
- Ενισχύοντας συστηματικά τις ελληνικές εξαγωγές.
- Αναδιαρθρώνοντας ριζικά το νομοθετικό πλαίσιο των επενδυτικών ενισχύσεων 
- Αλλάζοντας  ριζικά το επιχειρηματικό περιβάλλον, κάνοντάς το πιο ελκυστικό και φιλικό στις επενδύσεις.
- Χτίζοντας ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές
- Ενισχύοντας τους νέους και τους καινοτόμους επιχειρηματίες
- Υιοθετώντας συνθήκες διαφάνειας στις σχέσεις των επιχειρήσεων με το κράτος.
- Αξιοποιώντας με οικονομική αποτελεσματικότητα τους κοινοτικούς πόρους.
- Προσελκύοντας επενδύσεις από το εξωτερικό.
Τα πρώτα θετικά σημάδια για την απεμπλοκή της πραγματικής οικονομίας από την οικονομική ύφεση είναι ορατά.
- Οι προβλέψεις έγκυρων διεθνών οργανισμών τοποθετούν την εκκίνηση της ανάκαμψης μέσα στις αρχές του 2012.
- Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, τους πρώτους 4 μήνες του 2011, η αύξηση των εξαγωγών σε ετήσια βάση ήταν 31%.
- Η φετινή αύξηση του τουρισμού προβλέπεται να φτάσει στο 10%.
- Η πορεία του πληθωρισμού είναι πτωτική. Το ίδιο ισχύει για τις τιμές των υπηρεσιών και των ακινήτων.
- Πάνω από 2000 ελληνικές και ξένες εταιρίες έχουν ιδρυθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες μέσω του “one stop shop”.

Η οριστική επαναφορά της Ελληνικής οικονομίας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης θα εξασφαλισθεί με την υλοποίηση των ακόλουθων πολιτικών.
Τοποθετούμε την εξωστρέφεια της οικονομίας μας ως βασική προτεραιότητα των πολιτικών μας. Σε στενή συνεργασία με τις ίδιες τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στη χώρα μας ολοκληρωμένη πολιτική για την εξωστρέφεια. Από τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων με στόχευση στις εξαγωγές μέχρι τη θεσμική άρση των αντικινήτρων για τις εξαγωγές.
Αλλάζουμε βήμα-βήμα τον χάρτη στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρα μας. Η υπηρεσία μιας στάσης, το λεγόμενο «one stop shop», λειτουργεί εδώ και τέσσερις μήνες και επιτρέπει σε εταιρίες να ξεκινήσουν δραστηριότητα σε μία μέρα με μία διαδικασία με το μισό κόστος. Μια αυτονόητη για πολλές χώρες διαδικασία. Η υπηρεσία που συμπληρώνεται με το νόμο για τη ριζική απλοποίηση των αδειοδοτήσεων των επιχειρήσεων και των βιομηχανικών πάρκων, αλλά και το νόμο για το fast track. Τη νέα νομοθεσία, δηλαδή, για την επιτάχυνση στις διαδικασίες υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων, είτε αυτές προέρχονται αμιγώς από τον ιδιωτικό τομέα (επενδύσεις πχ. στον τουρισμό ή στην ενέργεια) είτε αυτές προέρχονται μέσω συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Παράλληλα κάνουμε πράξη, το επόμενο δίμηνο, μια πραγματικά μεγάλη μεταρρύθμιση, το «Business friendly Greece», που προβλέπει την ολική άρση γραφειοκρατικών εμποδίων που βρίσκονται σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης. Για την επεξεργασία αυτού του μεγάλου σχεδίου είμαστε εδώ και πολλούς μήνες σε συνεννόηση και διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ήδη, έχουμε και τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα με την αξιολόγηση των διαρθρωτικών αλλαγών από τον ΟΟΣΑ και την αναμενόμενη βελτίωση της θέσης της χώρας μας στην κατάταξη«Doing Business» της έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2011.
Σημαντικό εργαλείο για την προσέλκυση αλλά και την υποστήριξη νέων επενδύσεων είναι η Υπηρεσία «Invest in Greece». Εξειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας βρίσκονται δίπλα στους επενδυτές σε κάθε βήμα, σε κάθε στάδιο της επένδυσης, παρέχοντας υποστήριξη σε γραφειοκρατικά ζητήματα που παρουσιάζονται. Στο πλαίσιο αυτό, η Υπηρεσία συνέβαλλε όλο το τελευταίο διάστημα στην απεμπλοκή σημαντικών επενδύσεων που είχαν κολλήσει στα ασφυκτικά γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Κυρίες και κύριοι,
Σε συνδυασμό με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό, όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν ένα τρίπτυχο μιας επιτυχημένης επένδυσης.
Σας καλώ να στηρίξετε δυναμικά την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης με επενδύσεις που θα είναι αμοιβαία επωφελείς. Και για εσάς αλλά και για την ελληνική οικονομία.
Είμαι πολιτικός που πιστεύει στον πραγματισμό της πολιτικής και στα απτά αποτελέσματα.
Ταυτόχρονα πιστεύω στην εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Γνωρίζω ότι η επιχειρηματική παρουσία στη Γερμανία είναι σημαντική. Οι Γερμανικές εξαγωγές και ο τζίρος είναι ετησίως 20 δις ευρώ, δηλαδή ένα μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ μας.
Βρίσκομαι εδώ για να χτίσουμε μαζί μια συστηματική και σταθερή συνεργασία με στόχο ένα ακόμη πιο θετικό κλίμα εμπιστοσύνης και αμοιβαίας οικονομικής συνεργασίας.
Η Ελλάδα σε αυτή τη συγκυρία έχει ανάγκη από σοβαρές, μεσοπρόθεσμες επενδύσεις. Και γνωρίζω καλά ότι αυτό είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό γνώρισμα των γερμανικών επενδύσεων. Σας καλώ λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο, να οικοδομήσουμε μια επωφελή και για τις δύο χώρες συνεργασία και για το σκοπό αυτό να συστήσουμε άμεσα μια κοινή ομάδα εργασίας που θα διερευνήσει και θα χαρτογραφήσει μέσα στον επόμενο μήνα όλες τις πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται σήμερα στην Ελλάδα, για τις μεγάλες και μεσαίες γερμανικές επιχειρήσεις.
Με μεθοδικότητα, σκληρή δουλειά, ευέλικτα και αποδοτικά σχήματα, και φυσικά με έμφαση πάντα στο αποτέλεσμα, πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Σας ευχαριστώ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved