ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μέλος της IFIP έγινε το HePIS, το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής

 

Αθήνα 6.10.2011, 19:13

Εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση της International Federation for Information Processing (IFIP) η αίτηση της HePIS, του δικτύου που ενώνει όλες τις κατηγορίες των Επαγγελματιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ελλάδα, με σκοπό να προωθήσει τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και να αναπτύξει την επαγγελματική τους καταξίωση. 

Σύμφωνα με την HePIS, η IFIP είναι ένας μη κυβερνητικός - μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 1960 υπό την αιγίδα της Unesco. Είναι ο κορυφαίος οργανισμός Πληροφορικής εκπροσωπώντας πάνω από μισό εκατομμύριο επαγγελματίες και επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Η δράση της ΙFIP είναι εξαιρετικά πλούσια αφού χορηγεί περισσότερα από 100 συνέδρια και διοργανώνει άλλες τόσες ομάδες εργασίας ετησίως.

Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΗePIS) είναι το μοναδικό μέλος της IFIP στην Ελλάδα. Στις υποχρεώσεις της περιλαμβάνονται η προώθηση των συμφερόντων και των απόψεων των μελών της σε παγκόσμιο επίπεδο. Tα μέλη της HePIS αποκτούν τη δυνατότητα συμμετοχής τόσο σε ομάδες εργασίας ανάμεσα στους κορυφαίους επαγγελματίες πληροφορικής από όλο τον κόσμο όσο και στα συνέδρια της IFIP.

Στα πέντε χρόνια παρουσίας της, η ΗePIS έχει αναλάβει μια σειρά από δράσεις στους τομείς του Green ICT, του Cloud Computing και των e-skills. Από το 2007 είναι το μοναδικό μέλος της CEPIS(Council of European Professionals Informatics Societies) στην Ελλάδα και Εθνικό Σημείο Αναφοράς του ECWT (European Centre for Women and Technology).

Ως μέλος της CEPIS και της ΙFIP, η ΗePIS αποσκοπεί στην δικτύωση των μελών της, στην ανάληψη κοινωνικών δράσεων στον Τομέα της Πληροφορικής και στην εκπροσώπηση των Ελλήνων Επαγγελματιών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της Πληροφορικής ως ένα πολύτιμο εργαλείο για την βελτίωση της παραγωγικότητας και την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η HePIS συνδιοργανώνει με τη CEPIS στις 5 Δεκεμβρίου το συνέδριο "Digital Trends 2011" με βασικούς άξονες το Green ICT, το Cloud Computing και τα μοντέλα μετάβασης στα νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους σε CIOs, ICT managers και στελέχη Πληροφορικής από τον ευρύτερο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν χρήσιμο οδηγό σχετικά με την εισαγωγή, δράση και μετάβαση της επιχείρησης στις νέες καινοτόμες προκλήσεις.

Ταυτότητα
Η HePIS είναι μία μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που στηρίζει την λειτουργία της στον συνδυασμό της εθελοντικής προσφοράς των μελών της και της υποστήριξης φορέων που έχουν ανάλογες επιδιώξεις. Η HePIS επιδιώκει την υλοποίηση των στόχων της σε συνεργασία, κατά προτεραιότητα, με μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, πρωτοβουλίες πολιτών, οργανώσεις που επιδιώκουν την στήριξη μειονεκτουσών ομάδων του πληθυσμού και φορείς των τοπικών κοινωνιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved