ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δεκαετές έργο πνοής για την Αθήνα

Αθήνα 12.12.2013, 15:22

Το έργο «Αθήνα», ένα 10ετές αναπτυξιακό έργο συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ που -μεταξύ άλλων- εστιάζει και στην επιχειρηματικότητα και δη την κοινωνική και καινοτόμο και αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην πόλη, παρουσίασε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε ειδική εκδήλωση στην Τεχνόπολις, παρουσία του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Johannes Hahn. 

Ως «ολοκληρωμένο σχέδιο για την μετάβαση της πόλης σε μια νέα φάση, τόσο ως προς την αστική ανάπτυξη, όσο και ως προς την επιχειρηματική δράση νέων δυναμικών κοινωνικών ομάδων» το οριοθέτησε ο κ. Καμίνης, εκφράζοντας συγχρόνως την ευχή να μην υπάρξουν σοβαρά γραφειοκρατικά εμπόδια στη πορεία της υλοποίησής του. 

«Θέλουμε να βλέπουμε συχνότερα στο μέλλον την εφαρμογή αυτής της ολοκληρωμένης και ολιστικής προσέγγισης της πολιτικής αστικής ανάπτυξης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ανά την Ευρώπη» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Hahn, προσθέτοντας: «Είναι σαφές ότι τα μέτρα κοινωνικής ενσωμάτωσης, που αποτελεί προτεραιότητα για την Αθήνα, πρέπει να περιλαμβάνουν ελκυστικές επενδύσεις και να ενθαρρύνουν μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα".

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τρία μέλη της κοινωνίας των πολιτών. Ο Μιχάλης Στάγκος, Συν-ιδρυτής του Οργανισμού προώθησης της επιχειρηματικότητας Industry Disruptors Game - Changers, τόνισε ότι με το έργο εκατοντάδες νέοι άνθρωποι θα βρουν στέγη, επαγγελματική καθοδήγηση και εργαλεία για να δοκιμάσουν και να  εξελίξουν την επιχειρηματική τους ιδέα.  Την κοινωνική επιχειρηματικότητα σαν όπλο κατά της ανεργίας και της κοινωνικής απομόνωσης μέσα από το «Έργο Αθήνα» ανέδειξε ο Χρήστος Αλεφάντης, Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού του δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ», ενώ ο Κωστής Κοντογιάννης, Διευθυντής του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πλάκας, εστίασε στην διάσταση της εκπαίδευσης ως αντίδοτο στην κρίση.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγγρέλης.

Το έργο
Το Έργο Αθήνα είναι το 10ετές αναπτυξιακό σχέδιο που εφαρμόζεται στην πόλη της Αθήνας, αναπτυσσόμενο σε μικρή και μεγάλη κλίμακα. Ανταποκρίνεται σε ανάγκες, διαμορφώνει προοπτικές, και φιλοδοξεί να διασφαλίσει ένα δυναμικό, ευρωπαϊκό  παρόν  και  μέλλον για την πρωτεύουσα. Συνιστά μεγάλη καινοτομία, καθώς  πρώτη φορά δήμος της χώρας χρηματοδοτείται απευθείας από τα  διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το έργο «στηρίζεται» σετέσσερις άξονες προτεραιότητας: την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την αναζωογόνηση του αστικού ιστού, και την διαχείριση της κοινωνικής κρίσης. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα όπως, η δημιουργία θερμοκοιτίδων (startup incubators) νέων τεχνολογιών, έργα δημιουργικής βιομηχανίας, κοινωνικής επιχειρηματικότητας και αναπλάσεις δημόσιων χώρων και πλατειών. Ακόμα, περιέχει έργα που υποστηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και άλλα που ανανεώνουν τις υποδομές του Δήμου ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην υγεία ή στην παιδεία με τη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών και την επέκταση σχολικών συγκροτημάτων. 

Για την πραγματοποίηση όλων αυτών των έργων, ο Δήμος χρησιμοποιεί το δικό του δυναμικό και τις δικές του υπηρεσίες, αλλά συνεργάζεται και με ένα εκτεταμένο δίκτυο φορέων όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών και το ΣΕΒ. 

Το Έργο Αθήνα διαχειρίζεται η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου και περιλαμβάνει 72 έργα. Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 120 εκατομμύρια ευρώ, επιτρέποντας στον Δήμο να φροντίσει την πόλη του, επεμβαίνοντας σε κρίσιμα σημεία της Αθήνας και σε κρίσιμους τομείς της ζωής των δημοτών. 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο θα βρείτε στις ακόλουθες διευθύνσεις: www.ergoathina.gr, http://ec.europa.eu/ellada/index_el.htm, https://www.facebook.com/EURepresentationGreece, https://www.facebook.com/events/246453032180131.

Σύμπραξη
Το απόγευμα εκπρόσωποι 4 ευρωπαϊκών πόλεων (Βιέννη, Άμστερνταμ, Μάντσεστερ και Λευκωσία), θα συμμετάσχουν σε ένα τρίωρο workshop ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών, με θέμα «Η Αναζωογόνηση της πόλης». Το workshop, στόχο έχει τη σύσφιξη των σχέσεων της Αθήνας με τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με τις οποίες υπάρχουν ήδη συνεργασίες και επικεντρώνεται στις θεματικές της αναβάθμισης της πόλης, διαχείρισης αποβλήτων,  καινοτομίας και σχέσεις με την Κοινωνία των Πολιτών. 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved