ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αποφάσεις για Βιολογική Γεωργία, Αμπελώνα Θήρας και Ελαιώνα Άμφισσας

Αθήνα 17.12.2013, 18:40

Αποφάσεις στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για την Βιολογική Γεωργία, τον Αμπελώνα Θήρας και την Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Αναλυτικά:

* Υπεγράφη απόφαση ένταξης των επιτυχόντων δικαιούχων παραγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης για διετή παράταση στο πλαίσιο της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση για τις Περιφερειακές Ενότητες Δυτ. Αττικής, Ρόδου και Ξάνθης ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 1 άτομο (ποσοστό επιτυχίας 100%), για τις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ευρυτανίας ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 2 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 100%), για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 71 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 73,2%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 26 άτομα (ποσοστό απόρριψης 26,8%), για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 15 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 88,2%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 2 άτομα (ποσοστό απόρριψης 11,8%), για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 217 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 88,2%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 29 άτομα (ποσοστό απόρριψης 11,8%), για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 150 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 84,3%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 28 άτομα (ποσοστό απόρριψης 15,7%), για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 2 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 50%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 2 άτομα (ποσοστό απόρριψης 50%), για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 50 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 84,8%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 9 άτομα (ποσοστό απόρριψης 15,2%), για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 3 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 100%), για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 6 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 100%), για την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 15 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 93,8%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 1 άτομο (ποσοστό απόρριψης 6,2%) και τέλος για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 653 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 61,6%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 406 άτομα (ποσοστό απόρριψης 38,4%). 
Η υπογραφή των αποφάσεων ένταξης για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας θα γίνεται αμέσως μετά την αποστολή στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥπΑΑΤ των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

* Υπεγράφη η απόφαση ένταξης στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας των επιτυχόντων δικαιούχων παραγωγών που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης για διετή παράταση στο πλαίσιο της δράσης 4.2 «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο: 
- Τη διάσωση των τοπικών γεωργικών πρακτικών που εφαρμόζονται στο θηραϊκό αμπελώνα.
- Την προστασία του εδάφους από τη διάβρωση, αποσάθρωση και αλλαγή χρήσης μέσω της συνέχισης της γεωργικής δραστηριότητας και
- Τη δημιουργία χώρων οικολογικής αντιστάθμισης.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 230 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 97%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 6 άτομα (ποσοστό απόρριψης 3%).

* Υπεγράφη η απόφαση ένταξης των επιτυχόντων δικαιούχων παραγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης για διετή παράταση στο πλαίσιο της δράσης 4.1 «Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 136 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 82%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 30 άτομα (ποσοστό απόρριψης 18%). 

Αντίστοιχα, για την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 1.558 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 93,9%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 101 άτομα (ποσοστό απόρριψης 6,1%). 

Η υπογραφή των αποφάσεων ένταξης για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας θα γίνεται αμέσως μετά την αποστολή στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥπΑΑΤ των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved