ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ρύθμιση για τη συνταγή χρήσης γεωργικού φαρμάκου

Αθήνα 29.8.2014, 1:39

Στην συνταγή χρήσης γεωργικού φαρμάκου αναφέρεται απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με την απόφαση, η συνταγή χρήσης γεωργικού φαρμάκου αποτελεί έγγραφη γνωμάτευση ως προς την αναγκαιότητα χρήσης γεωργικού φαρμάκου, η οποία εκδίδεται βάσει των διατάξεων του Παραρτήματος Δ' του ν. 4036/2012 και της αριθμ. 8197/90920/22−7−2013 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Θέσπιση Εθνικού Σχεδίου Δράσης με στόχο την εφαρμογή της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ και την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος» (Β' 1883).

Η συνταγή χρήσης γεωργικού φαρμάκου (στην απόφαση που θα βρείτε παρακάτω παρατίθεται και υπόδειγμα) εκδίδεται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του άρθρου 3 για τη λιανική πώληση ενός ή περισσοτέρων γεωργικών φαρμάκων, τα οποία είναι φυτοπροστατευτικά προϊόντα, σύμφωνα με τον ορισμό της παρ. 1 του άρθρου 2 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθμ. 1107/2009, και τα οποία προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων, είτε για προληπτικούς, είτε για θεραπευτικούς σκοπούς. Η συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι απαραίτητη για όλες τις προσυλλεκτικές και μετασυλλεκτικές χρήσεις των γεωργικών φαρμάκων σε όλες τις καλλιέργειες.

Η συνταγή χρήσης γεωργικού φαρμάκου προορίζεται, κατά το δυνατόν, ειδικά για συγκεκριμένο στόχο φυτοπροστασίας ή ομάδα στόχων και σύμφωνα με την ορθή πρακτική φυτοπροστασίας. Στη συνταγή χρήσης γεωργικού φαρμάκου προβλέπεται η δοσολογία και διευθετείται ο χρόνος επέμβασης, με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζεται αποδεκτή αποτελεσματικότητα με την ελάχιστη αναγκαία ποσότητα, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές συνθήκες και τις δυνατότητες για καλλιεργητικό και βιολογικό έλεγχο.

Το περιεχόμενο της συνταγής χρήσης γεωργικού φαρμάκου πρέπει να είναι σύμφωνο με όσα ορίζονται: α) στη συσκευασία του γεωργικού φαρμάκου καθώς και β) στις διατάξεις του Παραρτήματος Δ' του ν. 4036/ 2012 (Α΄8) και της με αριθμ. 8197/90920/ 22−7−2013 κοινής υπουργικής απόφασης.

Επιστήμονας που πληροί τις προϋποθέσεις της περίπτωσης β' της παρ. 1 του άρθρου 35 του ν. 4036/2012, εκδίδει τη συνταγή χρήσης γεωργικού φαρμάκου με τη δραστική ουσία αυτού και ενδεικτικά με το προτεινόμενο σκεύασμα που περιέχει τη συγκεκριμένη δραστική ουσία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η συνταγή ισχύει για οποιοδήποτε άλλο σκεύασμα της ίδιας δραστικής ουσίας, περιεκτικότητας και μορφής, με την προϋπόθεση ότι δε φέρει πιο επιβαρυντικό σύμβολο κινδύνου (εικονόγραμμα) και ότι η χρήση για την οποία προορίζεται περιλαμβάνεται στην έγκρισή του.

Για την έκδοση της συνταγής χρήσης γεωργικού φαρμάκου, ο επιστήμονας της παρ. 1 συμπληρώνει το έντυπο αυτής, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Συνταγές χρήσης γεωργικών φαρμάκων» του άρθρου 3, και την εκτυπώνει τόσες φορές, όσες είναι απαραίτητο για να διατηρεί αντίγραφο αυτής ο εκδότης της, ο χρήστης και το κατάστημα λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων.

Η έκδοση της συνταγής χρήσης γεωργικού φαρμάκου γίνεται μετά από προφορικό ή γραπτό αίτημα του ενδιαφερόμενου επαγγελματία χρήστη του γεωργικού φαρμάκου, ο οποίος προσκομίζει σε επιστήμονα τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες.

Η απόφαση δημοσιεύεται στο τεύχος Β' αρ. Αρ. Φύλλου 2310/ 28 Αυγούστου 2014 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved