ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
523,4 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η χώρα μας για αλιεία - υδατοκαλλιέργεια

Αθήνα 2.11.2015, 17:35

Το ποσό των 523,4 εκατ. ευρώ, με τα 388 εκατ. ευρώ να είναι συνεισφορά της ΕΕ, θα διαθέσει την περίοδο 2014 - 2020 η χώρα μας για την υλοποίηση δέσμης μέτρων στον θαλάσσιο και αλιευτικό τομέα, καθώς και στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας.

Το παραπάνω ποσό προβλέπει το εγκριθέν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχειρησιακό πρόγραμμα (ΕΠ) για την Ελλάδα, που αποβλέπει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικά βιώσιμης, αποδοτικής ως προς τους πόρους, καινοτόμου και ανταγωνιστικής αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, καθώς και στην προώθηση της γαλάζιας ανάπτυξης και των θαλάσσιων δεξιοτήτων στην Ελλάδα. Είναι δε σύμφωνο με τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ), καθώς και της κοινής αλιευτικής πολιτικής και της ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, τα σχετικά κονδύλια θα στηρίξουν έργα που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των ελληνικών αλιευτικών κοινοτήτων - π.χ. με τη βελτίωση των υποδομών ή την παροχή νέων ευκαιριών επαγγελματικής εξέλιξης. Η χρηματοδότηση θα συμβάλει επίσης στον περιορισμό των επιπτώσεων της αλιείας στο θαλάσσιο περιβάλλον και θα ενισχύσει τη βιοποικιλότητα, επιτυγχάνοντας ισορροπία μεταξύ της αλιευτικής ικανότητας και των διαθέσιμων αλιευτικών δυνατοτήτων. Δεδομένης της σημασίας του τομέα της υδατοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προώθηση των οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμων τεχνικών.

Το ελληνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) Αλιείας εστιάζει κυρίως στα εξής:
• Προώθηση της περιβαλλοντικά βιώσιμης, αποδοτικής ως προς τους πόρους, καινοτόμου, ανταγωνιστικής και βασιζόμενης στη γνώση αλιείας: 186,2 εκατ. ευρώ
• Προώθηση της περιβαλλοντικά βιώσιμης, αποδοτικής ως προς τους πόρους, καινοτόμου, ανταγωνιστικής και βασιζόμενης στη γνώση υδατοκαλλιέργειας: 89,8 εκατ. ευρώ.
• Ενίσχυση της εφαρμογής της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής: 92,1 εκατ. ευρώ.
• Αύξηση της απασχόλησης και της εδαφικής συνοχής: 54,1 εκατ. ευρώ.
• Ενίσχυση της εμπορίας και της μεταποίησης: 78,3 εκατ. ευρώ.
• Εφαρμογή της Ολοκληρωμένης θαλάσσιας Πολιτικής: 5,9 εκατ. ευρώ.
• Τεχνική βοήθεια: 17 εκατ. ευρώ.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έγκριση, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Καρμένου Βέλα, τόνισε: «Με αυτή τη δέσμη μέτρων για τους τομείς της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, η Επιτροπή μπορεί να συμβάλει στην υλοποίηση έργων με μακροπρόθεσμα οφέλη. Η Ελλάδα έχει μια παγκοσμίου φήμης θαλάσσια παράδοση. Με έναν καλό χωροταξικό σχεδιασμό και μια ολοκληρωμένη στρατηγική, η τεράστια ακτογραμμή της μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Θέλουμε να δώσουμε ώθηση στην απασχόληση των Ελλήνων αλιέων, υδατοκαλλιεργητών, και των κοινοτήτων τους».

* Υλικό:


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved