ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
H διαδικασία ανταλλαγής άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο

Proslipsis.gr | Αθήνα 2.2.2021, 16:44

Τα σχετικά με τη διαδικασία ανταλλαγής άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο με αντίστοιχων κατηγοριών ελληνική άδεια οδήγησης καθορίζουν με κοινή απόφασή τους τα συναρμόδια υπουργείσ Εξωτερικών και Μεταφορών.

Ως Ηνωμένο Βασίλειο (Η.Β.) στην παρούσα περίπτωση νοείται το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας και τα εξαρτώμενα εδάφη του Βρετανικού Στέμματος (Γκέρνσεϊ, Νήσος Μαν
και Τζέρσεϋ). Επίσης ισχύει και για το Γιβραλτάρ.

Σύμφωνα με την απόφαση, Ισχύουσα άδεια οδήγησης που έχει εκδοθεί από το Η.Β. και κατέχεται από πρόσωπο που έχει τη συνήθη διαμονή στην Ελλάδα, ως δικαιούχος της Συμφωνίας Αποχώρησης, δύναται να ανταλλάσσεται με αντίστοιχων κατηγοριών ελληνική άδεια οδήγησης, χωρίς θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, θεωρητική εξέταση και δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς, κατά τη διαδικασία που καθορίζεται στην παρούσα απόφαση, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας, εφόσον πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις των άρθρων αυτών, με δυνατότητα ενσωμάτωσης στην εκδιδόμενη ελληνική άδεια, εκδοθέντος από το Η.Β. ισχύοντος Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.)/Δελτίου Επιμόρφωσης Οδηγού.

Τυχούσα υφιστάμενη άδεια οδήγησης, εκδοθείσα από το Η.Β., η οποία φέρει την ένδειξη «Προσωρινή άδεια» (“Provisional Driving Licence”) δεν υπάγεται στις διατάξεις της παρούσας απόφασης και επομένως δεν ανταλλάσσεται με ελληνική.

Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β, αρ. 368|2021.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved