ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Προγράμματα επιχειρηματικότητας υλοποιεί και η Περιφέρεια Αττικής

Proslipsis.gr | Αθήνα 16.02.2022, 14:22

Προγράμματα για την επιχειρηματικότητα υλοποιούν και οι Περιφέρειες, ιδίως στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ). Ανάλογα προγράμματα, που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του νέου Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γ. Μασούτη.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με έμφαση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τέτοιο είναι το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη περίπου 10.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά την περίοδο της πανδημίας, ύψους 250 εκ. ευρώ, και το πρόγραμμα αναβάθμισης των δεξιοτήτων 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ύψους 8 εκ. ευρώ. Τα προγράμματα αυτά χρηματοδοτούνται μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και ορισμένες δράσεις υλοποιούνται  σε συνεργασία με τα αρμόδια επιμελητήρια.

Οι δράσεις που εξετάζεται να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 εστιάζουν σε θεματικούς άξονες που σχετίζονται με την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, την προσαρμογή των επιχειρήσεων στη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και την ψηφιακή κατάρτιση, την άμβλυνση των επιπτώσεων από την πανδημία και τον ψηφιακό εγγραμματισμό των πολιτών. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου να ενισχυθούν κυρίως οι πληγείσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δηλώσεις
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαρακτήρισε «στρατηγικής σημασίας» τη  συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και τόνισε: « Προτεραιότητά μας είναι να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής στην μετά Covid εποχή και σε αυτό το πλαίσιο, στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, που αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας. Ήδη έχουμε διαθέσει από πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, 250 εκ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία,  ενώ έχουν δοθεί  8 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Με το νέο Πρόεδρο της ΚΕΕΕ τον κ Μασούτη, θα  συνεργαστούμε στενά προκειμένου να υλοποιηθούν και άλλες δράσεις στο μέλλον. Στόχος μας η διατήρηση θέσεων εργασίας και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γ. Μασούτης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον με στόχο να γίνουν παρεμβάσεις και να δοθούν κίνητρα που θα ενισχύσουν το επιχειρείν. 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved