ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΕΔΕΓΕ - ΕΒΕΑ: Φέρνουν σε επαφή νεοφυείς γυναικείες επιχειρήσεις με εξειδικευμένους συμβούλους

Proslipsis.gr | Αθήνα 27.04.2022, 14:00

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΑ) φέρνουν σε επαφή νεοφυείς γυναικείες επιχειρήσεις με εξειδικευμένους συμβούλους από το US Market Access Center και το Prospera Women

Το ΕΕΔΕΓΕ και η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας-ΘΕΑ του ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με το US Market Access Center και το Prospera Women, διοργάνωσαν, στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος του ΕΒΕΑ, δύο εργαστήρια συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων (round table discussions), σε θέματα καινοτόμου γυναικείας επιχειρηματικότητας και γυναικείας ηγεσίας στο εταιρικό περιβάλλον.

Σκοπός των εργαστηρίων ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η συζήτηση με παραδείγματα και πρακτικές συμβουλές, μεταξύ επτά γυναικείων νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών και δύο εξειδικευμένων συμβούλων από την αγορά της Αμερικής, σε θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας και μεθόδων ανάπτυξης των επιχειρήσεών τους και διείσδυσης σε νέες αγορές. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των δύο εργαστηρίων συνολικής διάρκειας 4 ωρών, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες και τον μεταβαλλόμενο ρόλο που έχει πλέον μια γυναίκα επιχειρηματίας. Επίσης, αναδείχθηκε το ενδιαφέρον που έχουν και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες για την υιοθέτηση νοοτροπίας Παγκόσμιας Ανάπτυξης, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία σε θέματα ενδοεπιχειρηματικότητας και Ανοιχτής Καινοτομίας. Τέλος, εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον για ενδεχόμενη δικτύωση με ηγέτες του οικοσυστήματος της Silicon Valley.

Οι δύο εκπρόσωποι του Prospera Women, κύριος Alfredo Coppola, Co-CEO of US Market Access Center και κυρία Amy Peck, Co-Chair of Prospera Women, Founder of ENDEAVOR VR, ενημέρωσαν, επιπλέον, τις συμμετέχουσες για το Πρόγραμμα Γυναικών Ηγετών του Prospera Women σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και Α' Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Η γυναικεία επιχειρηματικότητα οφείλει να χαράσσει δρόμους εξωστρέφειας και το ΕΕΔΕΓΕ και το ΕΒΕΑ στέκονται αρωγοί της, φέρνοντας σε επαφή Ελληνίδες επιχειρηματίες με ειδικούς στην αγορά της Αμερικής που έχουν εντρυφήσει στις δυσκολίες αλλά και στις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις γυναικείες start-up επιχειρήσεις, καθιστώντας τες ανταγωνιστικές και βιώσιμες».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved