ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Kathleen Kennedy (ΜΙΤ): Η επιτυχία αφορά το πώς θα κάνετε τον οργανισμό σας πιο έξυπνο

Proslipsis.gr | Αθήνα 18.01.2024, 21:11

Πώς μπορούμε να οργανώσουμε τις εταιρείες μας ώστε να καταστούν πιο έξυπνες και έτοιμες για το μέλλον; Μιλώντας στο 1o MIT EmTech Europe στην Ελλάδα, το παγκοσμίου φήμης Συνέδριο του MIT Technology Review, η Kathleen Kennedy, Εκτελεστική Διευθύντρια στο MIT Center for Collective Intelligence, ανέδειξε τη σημασία του σχεδιασμού και της εκπαίδευσης για να έχουμε ευφυείς οργανισμούς.
 
Αναφέρθηκε στη χρησιμότητα της έννοιας του supermind design, μιας μεθοδολογίας που βοηθά να δημιουργούμε καινοτόμες ιδέες, καθοδηγώντας μας από τη μια ιδέα στην άλλη, μερικές φορές με απροσδόκητους τρόπους. «Η μεθοδολογία αυτή μπορεί να συνδυαστεί με άλλες, όπως για παράδειγμα το design thinking». Παρέθεσε μια σειρά από καινοτόμα εργαλεία της μεθοδολογίας supermind, ενώ μίλησε και για τη δουλειά που κάνει το Collective Intelligence Design Lab του MIT, χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω για να λύσει πραγματικές προκλήσεις σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.
 
Η κ. Kennedy επισήμανε επίσης το χάσμα δεξιοτήτων που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τονίζοντας την ανάγκη επανεκπαίδευσης των εργαζομένων τα επόμενα χρόνια, κάτι που λίγες εταιρείες ξέρουν πώς να κάνουν. «Πρέπει να μαθαίνουμε συνεχώς. Πώς θα το κάνουμε αυτό;» αναρωτήθηκε, προτείνοντας ως λύση το «Μοντέλο ACE», το οποίο έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά: είναι (α) ατομικό, προσωποποιημένο και ασύγχρονο, (β) ομαδικό και ζωντανό όταν χρειάζεται και (γ) εφαρμοσμένο, προσαρμοσμένο στην εκάστοτε δουλειά και mentored. «Η επιτυχία δεν θα αφορά το πώς θα κάνετε τον οργανισμό σας πιο παραγωγικό, αλλά το πώς θα τον κάνετε πιο έξυπνο». 
 
Στη συζήτηση που ακολούθησε με τη Melissa Heikkilä, Senior Reporter για το AI στο MIT Technology Review, διαπίστωσε ότι οι οργανισμοί αντιλαμβάνονται πια ότι η τεχνητή νοημοσύνη τους είναι χρήσιμη. Ποιες είναι οι κύριες παγίδες που θα πρέπει να αποφύγουν καθώς την υιοθετούν; «Θυμηθείτε το core business σας. Θυμηθείτε τους πελάτες σας», απάντησε. «Πιστεύω ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει την ανθρώπινη ζωή», κατέληξε.

Το «EmTech Europe 2024» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την  εφημερίδα Καθημερινή.
 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: emtecheurope.com. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved