ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΟΑΕΔ: Άμεση αποπληρωμή για προγράμματα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης 9/7/09


Αθήνα 9.7.2009, 15:54
Άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις θα αποπληρώνονται από φέτος (προγράμματα 2009) τα προγράμματα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης του ΟΑΕΔ, για επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 25 άτομα προσωπικό.

Κατά τα προηγούμενα έτη η διαδικασία αποπληρωμής απαιτούσε την ολοκλήρωση του συνόλου των δράσεων που υλοποιούνταν στο πλαίσιο των προγραμμάτων ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης, προκαλώντας σοβαρά εμπόδια και καθυστερήσεις στην αποζημίωση των δικαιούχων. Από σήμερα η διαδικασία της αποπληρωμής ξεκινά από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε προγράμματος από τον κάθε φορέα υλοποίησης. Επιταχύνεται έτσι η καταβολή της σχετικής δαπάνης στο φορέα που υλοποιεί το πρόγραμμα αλλά και της προβλεπόμενης αποζημίωσης (δαπάνες διατροφής και μετακίνησης) στους συμμετέχοντες καταρτιζόμενους.

Ο φορέας υλοποίησης προγραμμάτων που αφορούν επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν μέχρι 25 άτομα προσωπικό (ΛΑΕΚ 1-25), υποβάλει τα δικαιολογητικά δαπανών αμέσως μετά τη λήξη κάθε προγράμματος που υλοποιεί, ηλεκτρονικά, με την καταχώρηση στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ των οικονομικών στοιχείων των προγραμμάτων κατάρτισης. Στη συνέχεια αποστέλλει στη Διοίκηση του Οργανισμού το αντίστοιχο φυσικό αρχείο.

Η αλλαγή του τρόπου αποπληρωμής, που είναι πλέον δυνατή μετά την εφαρμογή στον ΟΑΕΔ πλήρους υποδομής ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης και ελέγχου των προγραμμάτων ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης και τη θωράκιση της υλοποίησής τους με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, αποτελεί μία ακόμα τομή στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει ο Οργανισμός στον κάθε πολίτη.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής των προγραμμάτων ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης του ΟΑΕΔ των οποίων η υλοποίηση έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved