ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εκδόθηκε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκου 17/7/09
 


Αθήνα 17.7.2009, 13:02
Εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης το με αριθμό 4/2009 Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που θα έχει ισχύ από 20 Ιουλίου 2009.

Στο νέο Δελτίο περιλαμβάνονται:
α) 128 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων, για τα οποία είχαν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων φαρμακευτικών επιχειρήσεων μέχρι και την 30 Ιουνίου 2009, βάσει της ερμηνευτικής εγκυκλίου Α3-759/4/2/2008.

Αναλυτικότερα, από το σύνολο των ως άνω τιμών οι 96 αφορούν σε αντίγραφα, ενώ οι υπόλοιπες 32 σε πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα εκ των οποίων οι 5 αναφέρονται σε τελείως νέα φάρμακα -με νέες δραστικές ουσίες- που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά (ALMOGRAN, FIRMAGON).

Το υπουργείο ενέκρινε τιμές στα νεοκυκλοφορούντα σκευάσματα πρωτότυπα και όμοιας δραστικής ουσίας (αντίγραφα) σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας υπ’ αριθμ. 6/05 ΑΔ και με διαδικασίες που προβλέπονται από την Κοινοτική Νομοθεσία και μετά από γνωμοδότηση του ΕΟΦ και εισήγηση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων. Οι τιμές όλων των ανωτέρω νέων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων προσδιορίστηκαν από τον μέσο όρο των τριών χαμηλοτέρων τιμών της ΕΕ, εκ των οποίων δύο από τις 15 χώρες της ΕΕ πλέον της Ελβετίας και μία από τις 10 χώρες που προσχώρησαν την 1 Μαίου 2004 στην ΕΕ, στον οποίον προστέθηκαν τα έξοδα εισαγωγής και οι υποχρεωτικές εκπτώσεις, οι δε τιμές των αντιγράφων στο 80% της τιμής των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους.

β) 4 Διορθώσεις τιμών, προηγούμενων ΔΤΦ.
    
γ) Διαγραφές 6 φαρμακευτικών προϊόντων σύμφωνα με αντίστοιχες αποφάσεις του ΕΟΦ και

δ) 56 μεταβολές που αφορούν μόνο αλλαγή ονομασίας ή και υπευθύνου κυκλοφορίας, και όχι τιμές.
 
Ενδεικτικά, στο νέο Δελτίο περιλαμβάνονται φάρμακα για τη θεραπεία της μυελώδους λευχαιμίας, ινσουλίνες, αντισυλληπτικά, αντικαρκινικά.
 Συνημμένα: το Δελτίο Τιμών Φαρμάκων βρίσκεται στην ιστοσελίδα:

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πίνακα με τις τιμές των φαρμάκων.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Πίνακας (αρχείο excel 2,42 mb

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved