ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η διαχείριση της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις 21/12/09


Αθήνα 21.12.2009, 17:23
Πώς η διαφορετικότητα στον εργασιακό χώρο μπορεί να αποτελέσει στην ουσία πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα για μια επιχείρηση ή οργανισμό; Γιατί είναι ουσιώδης η διαχείριση της διαφορετικότητας των ανθρώπων στους χώρους εργασίας με όποια μορφή και αν αυτή παρουσιάζεται; Ποιά είναι τα κρίσιμα ζητήματα στα οποία καλείται να δώσουν λύσεις τόσο η Πολιτεία όσο και το σύνολο των κοινωνικών εταίρων;

Στο δημόσιο διάλογο με θέμα «Διαχείριση της Διαφορετικότητας και των Ίσων Ευκαιριών στον Εργασιακό Χώρο», που διοργάνωσε το ALBA Κολλέγιο Διοίκησης Επιχειρήσεων στις εγκαταστάσεις του ΣΕΒ την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, εκπρόσωποι από κοινωνικούς φορείς, ερευνητικούς οργανισμούς αλλά και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας συζήτησαν το ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα της διαφορετικότητας των ανθρώπων και πώς αυτή αντικατοπτρίζεται στον εργασιακό χώρο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου PLATONplus (www.platonplus.net) που χρηματοδοτείται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο και πιο συγκεκριμένα στο πεδίο των Κοινωνικο-οικονομικών και Ανθρωπιστικών επιστημών.

Στο δημόσιο διάλογο, παρουσία της κ. Λουίζας Αναστοπούλου, Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τη Διεύθυνση "Κοινωνικο-οικονομικών Επιστημών και Ανθρωπιστικών Σπουδών", τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία της ουσιαστικής διαχείρισης της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο με σκοπό την ομαλή ενσωμάτωση των ομάδων αυτών στους κόλπους των οργανισμών και των επιχειρήσεων.
 
Η Δρ. Όλγα Επιτροπάκη, Κάτοχος της Επώνυμης Ακαδημαϊκής Έδρας «Σταύρος Κωστόπουλος» στη Διοίκηση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού στο ALBA, παρουσίασε αποτελέσματα του έργου "Άνθιση", του διαγωνισμού Best Workplaces καθώς και πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της διαφορετικότητας και την αντίληψη των Ευρωπαίων πολιτών στο θέμα αυτό. Επιπρόσθετα, τόνισε ιδιαίτερα τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει μία επιχείρηση από την αποτελεσματική διαχείριση της διαφορετικότητας, τα συνήθη εμπόδια καθώς και το θεσμικό πλαίσιο τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι από το Συνήγορο του Πολίτη, το ΣΕΒ, το Ινστιτούτο Κοινωνικής Καινοτομίας, το μη κερδοσκοπικό οργανισμό e-ISOTIS, τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, το ΚΕΘΙ καθώς και πλήθος ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών.

Η συζήτηση εστίασε κυρίως στους τομείς ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών στον εργασιακό χώρο, στις ίσες ευκαιρίες για ευπαθείς ομάδες, όπως μετανάστες και ΑΜΕΑ, καθώς και στη διαχείριση της ενεργούς γήρανσης. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει σημαντικά βήματα προόδου, κοινό σημείο επαφής των συμμετεχόντων υπήρξε η ανάγκη για περισσότερη και πιο εστιασμένη δράση σε τέτοιου είδους ενέργειες που προάγουν πολιτικές διαχείρισης της διαφορετικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Δημήτρη Γαρδικιώτη, e-mail: dgardiki@alba.edu.gr, τηλ.: 210-8964531 (εσωτ. 298).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved