ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Ενημέρωση ερευνητών για το πρόγραμμα "Ιδέες"

 

Αθήνα 8.9.2010, 12:44

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας της ΕΕ, διοργανώνει συναντήσεις εργασίας για το Ειδικό Πρόγραμμα "Ιδέες¨στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2010, στην Πάτρα (Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών) και την Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), αντίστοιχα.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση των ελλήνων ερευνητών για τις νέες προσκλήσεις του προγράμματος, που αφορά την πρωτοποριακή επιστημονική έρευνα, και η παροχή πρακτικών συμβουλών για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Οι συναντήσεις εργασίας διοργανώνονται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και το Πανεπιστήμιο Πατρών (η εκδήλωση στην Πάτρα), και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.

Στις εκδηλώσεις, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας Δρ Θ. Παπάζογλου (European Research Council Executive Agency) θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασίας του Ειδικού Προγράμματος ΙΔΕΕΣ καθώς και την τρέχουσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων που αφορά νέους ερευνητές (Starting Grant). Ο Δρ Δ. Θάνος (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, Ακαδημία Αθηνών), αξιολογητής της δράσης "Advanced Grant" που αφορά καταξιωμένους ερευνητές, καθώς και επιτυχημένοι υποψήφιοι του προγράμματος, θα παρουσιάσουν χρήσιμες επισημάνσεις για την προετοιμασία και υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων στις δράσεις "Advanced Grant" και "Starting Grant". Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Εθνικοί Εκπρόσωποι για το Ειδικό Πρόγραμμα ΙΔΕΕΣ.

Το Πρόγραμμα "Ιδέες", με προϋπολογισμό 7.510 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013, αφορά την ενίσχυση του δυναμικού χαρακτήρα, της δημιουργικότητας και της αριστείας της ευρωπαϊκής έρευνας στον τομέα της πρωτοποριακής γνώσης. Πρόκειται για έρευνα που πραγματοποιείται στα όρια μεταξύ διαφόρων επιστημών και η οποία, αν και δεν σχετίζεται άμεσα με την αγορά, βρίσκεται στην "πρώτη γραμμή" της δημιουργίας νέας γνώσης που είναι απαραίτητη για τις εφαρμογές του μέλλοντος.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council, ERC), τον ευρωπαϊκό οργανισμό που χρηματοδοτεί τους καλύτερους επιστήμονες για να διεξάγουν πρωτοποριακή έρευνα στην Ευρώπη, σε όλα τα επιστημονικά πεδία, με μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης την αριστεία.

Σημειώνεται ότι οι Ευρωπαίοι ερευνητές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την ευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία και, τα δυόμισι πρώτα χρόνια, υποβλήθηκαν περίπου 15.421 προτάσεις για χρηματοδότηση. Μέχρι σήμερα, έχουν υπογραφεί 1.129 συμβόλαια για ερευνητικά έργα άριστων επιστημόνων, με συνολική χρηματοδότηση 1,8 δισ. ευρώ. 11 από τα έργα αυτά έχουν επιλεχθεί να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα, παρέχει πληροφόρηση και υποστήριξη σε όσους υποβάλλουν προτάσεις. Εκτενές αφιέρωμα στο Πρόγραμμα και στα ερευνητικά έργα που έχουν επιλεχθεί να υλοποιηθούν από Έλληνες ερευνητές στην Ελλάδα, παρουσιάζεται στο τεύχος 74 του περιοδικού "Καινοτομία, Έρευνα και Τεχνολογία" του ΕΚΤ (www.ekt.gr/kainotomia).

Το πρόγραμμα και το δελτίο συμμετοχής για τις δύο εκδηλώσεις είναι διαθέσιμα στον ειδικό δικτυακό τόπο του ΕΚΤ για το 7ο ΠΠ (http://www.ekt.gr/fp7). Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση της Αθήνας θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του δικτυακού τόπου του ΕΚΤ. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το ΕΚΤ: Χριστίνα Πασκουάλ, τηλ.: 210 7273920, fax: 210 7246824, e-mail: cpascual@ekt.gr.
 
Υπηρεσίες του ΕΚΤ
Το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο αποτελεί το κύριο μέσο χρηματοδότησης με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει δράσεις έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης σε όλους σχεδόν τους επιστημονικούς τομείς για την περίοδο 2007 - 2013. Με συνολικό προϋπολογισμό 53,2 δισ. ευρώ, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας και συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας της γνώσης στην Ευρώπη.

Το ΕΚΤ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για τα προγράμματα του 7ου ΠΠ: "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών", "Ενέργεια", "Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες"), ΙΔΕΕΣ, "Ερευνητικές Υποδομές", "Περιφέρειες της Γνώσης" και "Ερευνητικό Δυναμικό". Οι σχετικές υπηρεσίες, που παρέχονται δωρεάν, περιλαμβάνουν τη λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης (http://helpdesk.ekt.gr/fp7), τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την προετοιμασία των προτάσεων και τον έλεγχο των οικονομικών και τεχνικών στοιχείων, καθώς και την εξεύρεση συνεργατών από όλη την Ευρώπη. Για την έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων λειτουργεί ειδικός δικτυακός τόπος (www.ekt.gr/fp7), εκδίδεται Οδηγός συμμετοχής και αποστέλλονται τακτικά ενημερωτικά δελτία.

Διευθύνσεις στο Διαδίκτυο
* Εκδήλωση Πάτρας, 14/09/2010 (Πληροφορίες / Εγγραφές)
http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2010-09-14/index.html

* Εκδήλωση Αθήνας, 15/09/2010 (Πληροφορίες / Εγγραφές)
http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2010-09-15/index.html

* Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης - 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο
http://www.ekt.gr/fp7

* Περιοδικό "Καινοτομία, Έρευνα και Τεχνολογία"
http://www.ekt.gr/kainotomia

Το ΕΚΤ
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) είναι ο εθνικός οργανισμός για την τεκμηρίωση, την πληροφόρηση και την υποστήριξη σε θέματα επιστήμης, έρευνας και τεχνολογίας. Οι υπηρεσίες του απευθύνονται στο σύνολο της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εντάσσεται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Με καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και άρτιες τεχνολογικές υποδομές, το ΕΚΤ εστιάζει τις δραστηριότητές του στην ανάπτυξη, οργάνωση και διάθεση ψηφιακού περιεχομένου Επιστήμης και Τεχνολογίας. Παράλληλα, παρέχει πληροφόρηση για θέματα έρευνας και καινοτομίας, και υποστηρίζει τη συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved