ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
ΕΕ: Διαγωνισμός μετάφρασης για μαθητές

 

Αθήνα 10.9.2010, 15:40

Τα σχολεία που επιθυμούν να εγγράψουν μαθητές στον διαγωνισμό νέων μεταφραστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Juvenes Translatores» για το 2010, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέχρι και 20 Οκτωβρίου στη διεύθυνση http://ec.europa.eu/translatores.

Ο διαγωνισμός έχει σκοπό να προωθήσει τη χρήση και την εκμάθηση ξένων γλωσσών στην Ευρώπη, καθώς και την ιδιαίτερη "τέχνη" της μετάφρασης και θα διεξαχθεί στις 23 Νοεμβρίου, ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία που θα επιλεγούν.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές που έχουν γεννηθεί το έτος 1993. Ο συνολικός αριθμός των σχολείων που μπορούν να συμμετάσχουν αυξήθηκε φέτος από 690 σε 751, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από την έναρξη του διαγωνισμού το 2007. Ο αριθμός των σχολείων που θα επιλεγούν από κάθε κράτος μέλος θα ισούται με τον αριθμό των εδρών που θα έχει κάθε χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014 (Ελλάδα: 22). Αν ένα κράτος μέλος υπερβεί την ποσόστωσή του, η Επιτροπή θα χρησιμοποιήσει μια μέθοδο τυχαίας επιλογής για να καθορίσει ποια σχολεία μπορούν να συμμετάσχουν.

Τα επιλεγμένα σχολεία θα κληθούν να εγγράψουν στον διαγωνισμό μέχρι πέντε μαθητές. Μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές οποιασδήποτε ιθαγένειας, με την προϋπόθεση ότι είναι γραμμένοι σε σχολείο που βρίσκεται σε κράτος μέλος της ΕΕ. Οι μαθητές θα είναι ελεύθεροι να κάνουν τη μετάφρασή τους από και προς οποιαδήποτε από τις 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους δύο ώρες για να μεταφράσουν ένα κείμενο που θα στείλει η Επιτροπή στα σχολεία λίγο πριν από την έναρξη του διαγωνισμού. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν λεξικά αλλά όχι ηλεκτρονικές συσκευές.

Κατόπιν οι μεταφράσεις θα βαθμολογηθούν από μεταφραστές της Επιτροπής και οι νικητές θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες, την άνοιξη του 2011, σε τελετή απονομής βραβείων στην οποία θα παραστεί η επίτροπος κ. Ανδρούλλα Βασιλείου. Κατά την παραμονή τους στις Βρυξέλλες, οι νικητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συναντηθούν με μεταφραστές της Ε.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό παρέχονται στο διαδικτυακό τόπο του: http://ec.europa.eu/translatores.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved