ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Πειράματα φυσικής και χημείας στις Κυκλάδες

 

Αθήνα 15.9.2010, 14:08

Η επιστημονική ομάδα της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου μεταφέρει τον εξοπλισμό της στα νησιά των Κυκλάδων και προσκαλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, σε μία εντυπωσιακή επίδειξη πειραμάτων φυσικής και χημείας.

Η “Επίδειξη πειραμάτων Φυσικής και Χημείας” είναι μία ζωντανή παράσταση γεμάτη φως, ήχο και χημεία, η οποία σχεδιάστηκε για μαθητές και όχι μόνο, με στόχο να παρουσιάσει επιστημονικά φαινόμενα με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Με τη βοήθεια απλών καθημερινών υλικών και την απαραίτητη δόση χιούμορ, η επιστήμη δεν φαντάζει πλέον δύσκολη. Δυσνόητα φαινόμενα εξηγούνται, μύθοι καταρρίπτονται και η γοητεία της επιστήμης κατακτά μικρούς και μεγάλους!

Η σειρά πειραματικών επιδείξεων σε νησιά των Κυκλάδων, είναι μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ευγενίδου, που στόχο έχει να φέρει σε επαφή με τις δραστηριότητες της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας, κοινό που δεν έχει εύκολη πρόσβαση στους χώρους της.

Η “Επίδειξη πειραμάτων Φυσικής και Χημείας” σε νησιά των Κυκλάδων θα γίνει:
• στη Σίφνο το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00
(Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου)
τηλ. επικοινωνίας: 6947610783, κα Ναδάλη
• στη Μήλο την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30
(Συνεδριακό Κέντρο Γεώργιος Ηλιόπουλος),
τηλ. επικοινωνίας: 6945561863, κα Αρμένη
• στη Σύρο το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:00
(1ο Δημοτικό Σχολείο Σύρου)
τηλ. επικοινωνίας: 22810-82465 και 22810-82226, Γρ. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου και
• στην Τήνο την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ώρα 18:00
(Πνευματικό Κέντρο Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου)
τηλ. επικοινωνίας: 22830-25602, Γρ. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τήνου

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό! Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στα διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας
Έχετε την περιέργεια στο DNA σας; Θέλετε να μάθετε πού οφείλονται οι οπτικές ψευδαισθήσεις, πώς δημιουργούνται τα 3D γραφικά και να δοκιμάσετε υλικά με μνήμη; Αναρωτιέστε πώς γίνεται να παίξετε εικονικά κρουστά σ΄ ένα φαινομενικά άδειο δωμάτιο; Θέλετε να «δοκιμάσετε» ένα στρώμα για άλμα εις ύψος και να δείτε αληθινά δείγματα DNA; Το παιχνίδι και η αναζήτηση συναντούν την Επιστήμη και την Τεχνολογία σε μια πρωτοποριακή Διαδραστική Έκθεση, η οποία θα σας αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε «τα πράγματα»!

Η Έκθεση εκτείνεται σε τρεις ορόφους και περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες: Ύλη και Υλικά (ισόγειο), Επικοινωνία: Ήχος και Εικόνα (1ος όροφος), Βιοτεχνολογία (2ος όροφος). Στους τρεις ορόφους της Διαδραστικής Έκθεσης, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και να «ξυπνήσουν» την περιέργειά τους. Μέσα από τη συμμετοχή και τη δράση θα γνωρίσουν βασικές αρχές της επιστήμης και σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, παίζοντας, δοκιμάζοντας δείγματα, χρησιμοποιώντας διακόπτες και μοχλούς, συνδυάζοντας εικόνες και ήχους. Η επαφή με τα ειδικά σχεδιασμένα διαδραστικά εκθέματα, που καλύπτουν τους χώρους της φυσικής, των τηλεπικοινωνιών, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της βιοτεχνολογίας, αποτελεί για τον επισκέπτη το ξεκίνημα μιας πρωτότυπης, ζωντανής και εξαιρετικά διαδραστικής «περιπέτειας».

Σκοπός της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι να προσφέρει νέες γνώσεις και ερεθίσματα μέσα σε ένα περιβάλλον σύγχρονο και ελκυστικό. Φαινόμενα και νέες τεχνολογίες παρουσιάζονται κατάλληλα για κοινό όλων των ηλικιών με τρόπο κατανοητό και διασκεδαστικό, χρησιμοποιώντας μία νέα αντίληψη για τη διάδοση της γνώσης.

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, μία από τις πλέον οργανωμένες εκθέσεις επιστημονικού χαρακτήρα στη χώρα μας, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το γνωστό γαλλικό επιστημονικό κέντρο Cités des Sciences et de l’ Industrie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved