ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Πρόσβαση στο USC Shoah Foundation Institute, το μεγαλύτερο οπτικοακουστικό ιστορικό αρχείο

 

Αθήνα 29.9.2011, 12:41

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στο μεγαλύτερο οπτικοακουστικό ιστορικό αρχείο στον κόσμο, το USC Shoah Foundation Institute. Πρόκειται για μια συλλογή η οποία αποτελείται από σχεδόν 52.000 μαρτυρίες βίντεο, γυρισμένες σε 56 χώρες και σε 32 γλώσσες.

Σχεδόν 300 μαρτυρίες - συνεντεύξεις διενεργήθηκαν στην Ελλάδα και στα ελληνικά, ενώ 601 επιζώντες ομιλητές έχουν τόπο γέννησης την Ελλάδα και, από αυτούς, 381 τη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της απόκτησης πρόσβασης στο Shoah Foundation Institute Visual History Archive, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Freie Universitaet Berlin, διοργανώνουν Τελετή Εγκαινίων πρόσβασης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Οπτικοακουστικό Ιστορικό Αρχείο του USC Shoah Foundation Institute for Visual History and Education. Η Τελετή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 13.30, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Θα προηγηθεί Συνέντευξη Τύπου, την ίδια μέρα, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ και ώρα 13.00, όπου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στις χώρες των Βαλκανίων το σημαντικό και ανεκτίμητης αξίας ιστορικό υλικό.

Στη Συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν οι: Γιάννης Μυλόπουλος  Πρύτανης του ΑΠΘ, Karen Jungblut Director Research and Documentation, USC Shoah Foundation Institute, Νικόλαος Αποστολόπουλος, Καθηγητής, Διευθυντής του CeDis (Κέντρο Ψηφιακών Συστημάτων), Center for Digital Systems, Freie Universität Berlin, Δαυίδ Σαλτιέλ Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Επίσης, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 8:45, θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης επιστημονικό εργαστήριο στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και Καθηγητές στους τομείς της Ιστορίας, Φιλολογίας, Παιδαγωγικών, Πολιτικής Επιστήμης, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Νομικής και Δημοσιογραφίας και αποσκοπεί στο να εξοικειώσει τους ερευνητές με το αρχείο και τους τρόπους χρήσης του για την έρευνα.

Το ΑΠΘ με μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες και ξένους ερευνητές να έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο οπτικοακουστικό ιστορικό αρχείο στον κόσμο και να συμβάλουν στην έρευνα της ιστορίας της πόλης και της χώρας μας.

* Ακολουθεί το πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
13.00 Προσέλευση
13.30 Εναρκτήρια Ομιλία  
Γιάννης Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
13.40 To Οπτικοακουστικό Ιστορικό Αρχείο
Προβολή βίντεο: “In perpetuity. The Story of the USC Shoah Foundation Institute”, Karen Jungblut, Director Research and Documentation, USC Shoah Foundation Institute
13.55 Χαιρετισμoί
Κώστας Κοκκινοπλίτης, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας
Thomas Rachel, Parliamentary State Secretary, German Federal Ministry of Education
Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου, Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης
Χασδάι Καπόν, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων
Wolfgang Hoelscher-Obermaier, Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη
Χάιντς Κούνιο, Επιζών του Ολοκαυτώματος
Πάρις Παπαμίχος - Χρονάκης, Ομάδα για τη Μελέτη της Ιστορίας των Εβραίων της Ελλάδας
14.15 Συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια
Σοφία Ανδρέου - Κουίδου, Αντιπρύτανις και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών ΑΠΘ
Nicolas Apostolopoulos, Center for Digital Systems (CeDiS), Freie Universität Berlin
14.25 Συζήτηση
14.35 Δεξίωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved