ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
ΑΠΘ: Θερινό Σχολείο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη μετανάστευση
 

Proslipsis.gr | Αθήνα 26.8.2021, 21:33

Διεθνές Θερινό Σχολείο, με θέμα «η Ευρωπαϊκή Ένωση και η μετανάστευση», θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, στη Σχολή του Αριστοτέλους, στην Νάουσα και μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom. Το Θερινό Σχολείο διοργανώνεται από την Έδρα Jean Monnet «Τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ενοποίησης: δημοκρατία, θεσμοί και πολιτικές» του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
Το Θερινό Σχολείο θα περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες και ομάδες εργασίας για τις θεματικές ενότητες: «Οι προκλήσεις της μετανάστευσης στην Ευρώπη: οικονομία, αλληλεγγύη και δικαιώματα», «Πολιτικές ασύλου της ΕΕ και διαχείριση των εξωτερικών συνόρων: πολιτικές και νομικές επιπτώσεις» και «Νόμιμη μετανάστευση και ένταξη».
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση του 2015 έθεσε υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία της πολιτικής ασύλου της ΕΕ, ενώ παρεμπόδισε και τη λειτουργία της ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της ΕΕ. Επιπλέον, οδήγησε, για πρώτη φορά, σε ανοικτή απόρριψη των πολιτικών της ΕΕ από κράτη μέλη. Αν και έκτοτε η κρίση έχει υποχωρήσει, και λόγω της πανδημίας, η μετανάστευση παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο πολιτικό ζήτημα σε διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ και ένα σημαντικό σημείο διαφωνίας μεταξύ -ακόμη και εντός- κρατών μελών».
 
Η κεντρική εισαγωγική ομιλία θα γίνει από την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ryerson (Τορόντο) Άννα Τριανταφυλλίδου ενώ η καταληκτική ομιλία θα γίνει από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά.
 
Οι εργασίες του Θερινού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα και θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του συνδέσμου: https://eudem.polsci.auth.gr.
 
Περισσότερες πληροφορίες, το πλήρες πρόγραμμα, τα βιογραφικά των ομιλητών στον σύνδεσμο https://eudem.polsci.auth.gr 
 
* Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Proslipsis.gr - To Πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου 2682021.pdf

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved