ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Εκδήλωση: Η Εφαρμογή του νέου κανονισμού ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων
 

 

Αθήνα 13.10.2010, 13:12

Εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του τρόπου εφαρμογής του νέου κανονισμού ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων (Κ.Εν.Α.Κ.) οργανώνουν από κοινού το Εργαστήριο Οικοδομικής και Φυσικής των Κτιρίων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 17.30, στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ.

Ο νέος κανονισμός έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2010 και αντικαθιστά τον προηγούμενο κανονισμό θερμομόνωσης κτιρίων. Με το νέο κανονισμό για κάθε νεοανεγειρόμενο κτίριο, καθώς και για κάθε ριζικώς ανακαινιζόμενο θα πρέπει να συντάσσεται ενεργειακή μελέτη, που θα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της οικοδομικής άδειας που υποβάλλεται στις κατά τόπους πολεοδομίες. Η ενεργειακή μελέτη αντικαθιστά τη μέχρι τώρα υποβαλλόμενη μελέτη θερμομόνωσης.

Επίσης, με το νέο κανονισμό όλα τα κτίρια, υφιστάμενα και νεοανεγειρόμενα, θα πρέπει να αποκτήσουν πιστοποιητικό ενεργειακής ταυτότητας, που θα εκδίδουν κατάλληλα εκπαιδευμένοι γι' αυτό το σκοπό μηχανικοί, οι ενεργειακοί επιθεωρητές. Αυτό το πιστοποιητικό θα συνοδεύει πλέον το κάθε κτίριο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και θα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στις διάφορες συμβολαιογραφικές πράξεις (ενοικιάσεις διαμερισμάτων, πωλήσεις, μεταβιβάσεις ακινήτων κ.τ.λ.). Θα ανανεώνεται το πολύ ανά δεκαετία ή εφόσον επέρχεται αλλαγή στην ενεργειακή συμπεριφορά των κτιρίων λόγω οικοδομικών ή ηλεκτρομηχανολογικών επεμβάσεων σ' αυτό.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ.

* Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης (αρχείο pdf 915 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved