ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Διεθνές Συνέδριο: Greening Humanity: Science, Innovation, Ethics and the Green Economy
 

 

Αθήνα 15.10.2010, 17:34

Το Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με το Institute for Science Ethics and Innovation του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ διοργανώνει το διεθνές συνέδριο "Greening Humanity: Science, Innovation, Ethics and the Green Economy", μια πρόταση διαλόγου στο θέμα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, από Πέμπτη 14 έως Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010, στις 18.00, ο Sir John Sulston, κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής (2002), για τη συμβολή του στην αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου έλικα DNA, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Ο κεντρικός ρόλος του Πανεπιστημίου για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινωνίας βασισμένης στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης». Η ομιλία ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος απηύθυνε χαιρετισμό με την ευκαιρία της έναρξης εργασιών του συνεδρίου.

Το συνέδριο αποσκοπεί να συμβάλλει στον παγκόσμιο διάλογο για τη χάραξη πολιτικής στο θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης. Θα διερευνηθεί πώς ιδέες προερχόμενες από τον ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο σε θέματα όπως η ηθική, η οικονομία και η χάραξη διεθνούς και εθνικού κανονιστικού πλαισίου, μπορούν να προωθήσουν το στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης και πώς εν γένει η επιστήμη και η καινοτομία μπορούν να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, το πρόγραμμα εργασιών περιλαμβάνει ομιλίες από εξέχοντες επιστήμονες από το χώρο της Ιατρικής, της Φιλοσοφίας, του Δικαίου, της Οικονομίας και των Φυσικών Επιστημών, από τα Πανεπιστήμια, μεταξύ άλλων, Harvard, Cambridge, MIT, Duke, Manchester, Αθηνών, Κοπενγχάγης, Warwick, πάνω στους θεματικούς άξονες “Αλλάζοντας την Ανθρωπότητα: βιοϊατρική ηθική και βιωσιμότητα – Changing Humanity: biomedical ethics and sustainability”, “Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση: επιστήμη, καινοτομία και πράσινη οικονομία – Global Economic Governance: science, innovation and green economy”, “Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη - Environmental Justice”, “Ηθική στην Επιστήμη και την Καινοτομία: προς μια βιώσιμη ανάπτυξη – Ethical Science and Innovation: towards sustainable development”, “Δημιουργώντας μια Παγκόσμια Κοινωνία βασισμένη στις Αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης: κλείσιμο του συνεδρίου - Greening Humanity: final panel discussion and closing remarks”.

Στις παρουσιάσεις τους και στις συζητήσεις με τη μορφή πάνελ οι διακεκριμένοι ομιλητές θα εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους ο στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης είναι πλέον εξίσου σημαντικός με τη μάχη για την εξάλειψη των ασθενειών, της πείνας, της φτώχειας και της κοινωνικής στέρησης. Επίσης, θα εστιάσουν την ανάλυσή τους, στην ηθική διάσταση της οικονομικής ανάπτυξης και στο ρόλο, τον οποίον η επιστήμη και η καινοτομία διαδραματίζουν. Οι ομιλητές θα τονίσουν πως, παρότι αυτές οι διαστάσεις της οικονομικής ανάπτυξης συχνά εκτοπίζονται από την παγκόσμια πολιτική ατζέντα από ζητήματα μικρότερης σημασίας, είναι ουσιώδεις παράμετροι μετατροπής της ανάγκης σε ευκαιρία.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελείται από τους:
Λεωνίδα Δημητριάδη - Ευγενίδη, Πρόεδρο -  Ίδρυμα Ευγενίδου, 
John Harris, Τακτ. Καθηγητή Βιοηθικής, Διευθυντή, Institute for Science Ethics and     Innovation, Nομική Σχολή Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και 
Αιμιλιανό Αυγουλέα, Τακτ. Καθηγητή Δικαίου των Διεθνών Αγορών, Διευθυντή Μεταπτυχιακών Σπουδών, Nομική Σχολή Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.

Σημειώνεται ότι επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση: http://www.greeninghumanity.org.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε τις ομιλίες του Συνεδρίου (στην αγγλική).

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Oι ομιλίες (αρχείο pdf 57,3 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved