ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ομιλία Hans Eideneier με θέμα: Ο Δάσκαλος Αίσωπος

 

Αθήνα 29.4.2011, 15:34

Με την ευκαιρία της έκθεσης «Το Βιβλίο: Διαχρονική Πορεία στην Εκπαίδευση του Έλληνα», το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας διοργανώνει ομιλία του ομότιμου καθηγητή της Βυζαντινολογίας και Νεοελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου Dr. Hans Eideneier, με θέμα: «Ο Δάσκαλος Αίσωπος». την Τετάρτη 4 Μαϊου 2011, στις 19.00, στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ (Όθωνος 100, Κηφισιά).

Οι μύθοι του Αισώπου αναφέρονται κυρίως στην ζωή, τις συνήθειες και συγκρούσεις των ζώων, τις οποίες μεταφέρoνται σαν διδάγματα «επιμύθια» στον άνθρωπο. Ο Αίσωπος μεταφράσθηκε σε όλες τις γλώσσες. Μία από τις αρχαιότερες μεταφράσεις είναι του Μιλάνου το 1479, της οποίας κριτική έκδοση είναι του καθηγητού Eideneier που κυκλοφόρησε πρόσφατα. 

Από τον αρχαίο Αίσωπο δεν μας έχουν παραδοθεί μόνον οι Μύθοι, αλλά και ένας Βίος, όπου παρακολουθούμε τη σταδιοδρομία ενός ταλαίπωρου ανθρώπου, ο οποίος από δούλος στην υπηρεσία διαφόρων κυρίων ανήλθε στο αξίωμα υπουργού δύσκολων αινιγματικών θεμάτων στη βασιλική αυλή της Βαβυλωνίας. Ο Βίος αυτός χρησιμοποιήθηκε, όπως και οι Μύθοι, όχι μόνον ως μυθιστορηματική βιογραφία, όπως π.χ. οι Βίοι Αγίων, αλλά και ως λαϊκή διδακτική ύλη για ακροατές.

O Dr. Eideneier έχει σπουδάσει κλασική φιλολογία, βυζαντινολογία, νεοελληνική φιλολογία, ιστορία, φιλοσοφία και γλωσσολογία στα πανεπιστήμια Tübingen, Αμβούργου, Θεσσαλονίκης και Μονάχου. Του έχει απονεμηθεί ο Χρυσούς Σταυρός της Τιμής κι έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος στην εκδήλωση, που θα γίνει στην ελληνική γλώσσα, είναι ελεύθερη για το κοινό. Πληροφορίες παρέχονται στα τηλ.: 210-8015 870, 210-8015010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved