ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένων Νευροεπιστημών στη Θεσσαλονίκη
 

 

Αθήνα 4.5.2011, 13:23

Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένων Νευροεπιστημών διοργανώνεται από το Εργαστήριο Πληροφορικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εφαρμοσμένων Νευροεπιστημών (SAN) και θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, στο ξενοδοχείο «Porto Palace», στη Θεσσαλονίκη. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει την Πέμπτη 5 Μαΐου και ώρα 10:00, στο Ξενοδοχείο «Porto Palace» της Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ψυχολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών, της Ελληνικής Εταιρείας Νευροφυσιολογίας, καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας

Στόχος του Συνεδρίου είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η προώθηση των νευροεπιστημονικών γνώσεων και των καινοτόμων εφαρμογών τους και η βελτιστοποίηση της αυτορρύθμισης λειτουργίας του εγκεφάλου. Το Συνέδριο προωθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, η οποία συμπεριλαμβάνει νευρολογικά, εμπειρικά και συμπεριφορικά επίπεδα ανάλυσης. Προωθώντας τη νευροεπιστήμη ως σύνολο, οι καινοτόμες εφαρμογές περιλαμβάνουν: σύγχρονες νευροαπεικονιστικές τεχνικές εγκεφαλικής λειτουργίας (EEG, fMRI, NIRS), τη βίο-ανάδραση του αυτόνομου νευρικού συστήματος, τη διεπαφή εγκέφαλου-υπολογιστή (BCI), τη νεύρο-αποκατάσταση, την επαναλμβανόμενη διακρανιακή μαγνητική διέγερση (rTMS), δυναμικά από προκλητά οπτικοακουστικά ερεθίσματα, τη νευροεπιστημονική θεώρηση των «χαμηλού επιπέδου» αισθήσεων όπως π.χ. γεύση και όσφρηση κ.α.

Σκοπός του συνεδρίου είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σε όλο το φάσμα των μεθοδολογιών που εφαρμόζονται στις νευροεπιστήμες. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα προωθήσουν την πρακτική ‘’βάσει στοιχείων’’ με σκοπό τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών, τόσο για την υγεία όσο και την ασθένεια.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για το πρώτο Συνέδριο που εκπληρώνει συνολικά τους παραπάνω στόχους προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και μεθοδολογιών στον τομέα της εφαρμοσμένης νευροεπιστήμης που ενώνονται σε ένα πρόγραμμα με τρεις παράλληλες συνεδρίες, που εμπεριέχουν πλήθος από στρογγυλές τράπεζες και συμπόσια εστιασμένα σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία όπως π.χ. η νευροεπιστημονική βάση της νοητικής και σωματικής άσκησης των ηλικιωμένων, η απελευθεροποίηση της δημιουργικότητας μέσω της νευροεπιστήμης κ.ά.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου και οι περιλήψεις των ανακοινώσεων.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα (αρχείο pdf 1,92 mb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved