ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης
 

 

Αθήνα 13.5.2011, 19:32

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης και το Τμήμα Ψυχολογίας του Hellenic American University Inc. διοργανώνουν το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης, με τίτλο: «Νέες Μορφές Παιδικής και Εφηβικής Κακοποίησης: Δυνατότητες αντιμετώπισης και πρόληψης».

Το συνέδριο λαμβάνει χώρα από τις 16 έως τις 18 Μαΐου 2011, 9:00 – 21:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Σύμφωνα με του διοργανωτές, το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης, και ειδικότερα της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού, αποτελεί μια από τις πιο βάρβαρες μορφές βίας και σίγουρα αφορά όλους μας. Η γνώση των πιθανών επιπτώσεων και των θεραπευτικών προσεγγίσεων όλων όσων συμμετέχουν και επηρεάζονται από τη σεξουαλική κακοποίηση αποτελεί απαραίτητο στοιχείo για την καλύτερη αντιμετώπιση της. Παρ’ όλα αυτά, εξίσου αλλά και περισσότερο σημαντική είναι η πρόληψη τέτοιων συμπεριφορών, η οποία θα πρέπει να αποτελεί κοινό στόχο για όλους και να βασίζεται σε στρατηγικές αντιμετώπισης του κύκλου που παράγει το φαινόμενο αυτό.

Στη συνάντηση αυτή θα συνεχιστεί η παρουσίαση θεμάτων που αφορούν τη παιδική κακοποίηση, αλλά και η προβολή νέων κοινωνικών, φιλοσοφικών, νομικών, γλωσσικών και άλλων θέσεων που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.

Επιστήμονες από τους χώρους της ψυχολογίας, ψυχιατρικής, νομικής, εκπαίδευσης, κοινωνιολογίας, γλωσσολογίας, καθώς και άλλων κοινωνικών επιστημών θα προσπαθήσουν να ενημερώσουν αλλά και να προβληματίσουν για όλες τις σχετικές πλευρές του αντικειμένου. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις νέες τεχνολογίες και στις ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες στο παιδί και τον έφηβο.

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη για το κοινό και βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δοθούν στους συμμετέχοντες. Το ακριβές πρόγραμμα με τις περιλήψεις του συνεδρίου βρίσκονται στα www.obrela.gr και http://www.hauniv.us.

Η είσοδος ελεύθερη με εγγραφές στην Τίνα Σταθοπούλου, τηλ.: 6977286805, και στον Ορέστη Γιωτάκος, τηλ.: 6945464619. Πληροφορίες θα βρείτε στις διευθύνσεις: www.obrela.gr, http://www.hauniv.us.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα (αρχείο pdf 2,77 mb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved