ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Εκδήλωση: Σύνδεση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με την αγορά εργασίας

 

Αθήνα 13.5.2011, 11:52

Η σύνδεση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με την αγορά εργασίας, μέσω της πρακτικής άσκησης, του επαγγελματικού προσανατολισμού και του επιχειρηματικού πνεύματος των φοιτητών, είναι το θέμα ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 και ώρα 18:00-20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά.

Την εκδήλωση διοργανώνει η πράξη «Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας" (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση. Ο ρόλος της ΔΑΣΤΑ είναι να συλλαμβάνει το όραμα, να αναπτύσσει τη στρατηγική του Ιδρύματος για τη σύνδεσή του με την αγορά εργασίας και να μεριμνά για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης και συντονισμένης προσέγγισης των επιμέρους δομών και πολιτικών του Ιδρύματος στον τομέα αυτό.

Οι επιμέρους στόχοι της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι οι εξής:
• Η επέκταση και θεσμική κάλυψη της πρακτικής άσκησης στο πλαίσιο των προγραμμάτων σπουδών καθώς και η ανάπτυξη πλαισίου κινήτρων τόσο για την αύξηση των συμμετεχόντων φοιτητών, όσο και για την προσέλκυση περισσότερων επιχειρήσεων υποδοχής της πρακτικής άσκησης.
• Η δικτύωση του Γραφείου Διασύνδεσης του ΠΣΕ με δομές προώθησης της απασχόλησης και διαμεσολάβησης, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο  (π.χ. ΚΠΑ, Δήμοι κλπ).
• Η προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων στην κατεύθυνση ανάπτυξης του επιχειρηματικού πνεύματος, των δεξιοτήτων διαχείρισης διαδικασιών οργάνωσης και διοίκησης μονάδων, και της εξοικείωσης των νέων σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας.
• Η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση των φοιτητών για τις δραστηριότητες της ΔΑΣΤΑ και των επιμέρους συνεργαζόμενων πράξεων (για παράδειγμα ενδεικτικά δυνατότητα επιλογής μαθημάτων επιχειρηματικότητας, υπηρεσίες επιχειρηματικότητας και σταδιοδρομίας, Πρακτική Άσκηση φοιτητών).

Το πρόγραμμα της ημερίδας διαμορφώνεται ως εξής:
• Παρουσίαση της ΔΑΣΤΑ από τον Αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και Πρόεδρο της Επιτροπής Ερευνών, Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτριο Παναγιωτόπουλο.
• Παρουσίαση του Γραφείου Διασύνδεσης από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Μιχαήλ Βασιλακόπουλο.
• Παρουσίαση της Πρακτικής Άσκησης από την Επίκουρο Καθηγήτρια του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης, Αναστασία Ψειρίδου.
• Παρουσίαση της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας από τον Καθηγητή του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης, Χαράλαμπο Μπότσαρη.
• Εισήγηση με θέμα «Επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική», από τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Ιωάννη Αναγνωστόπουλο
• Εισήγηση με θέμα «Επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης», από τον Λέκτορα του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης, Χρίστο Λαδιά.

Επιπλέον, στην ημερίδα θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων:
• Χαιρετισμός του Δημάρχου Λιβαδειάς, κ. Νικολάου Παπαγγελή
• Χαιρετισμός του Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Παναγιώτη Αγνιάδη
• Χαιρετισμός του Προέδρου Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, κ. Νικολάου Κουδούνη
• Εισήγηση με θέμα «Χρηματοδοτικές δυνατότητες για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας και της στήριξης της απασχόλησης», από το Διευθύνοντα Σύμβουλο ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας, κ. Λουκά Καράντζαλη

Μετά το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση με τους φορείς και υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας.

Την ημερίδα θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν φοιτητές, καθηγητές, φορείς από την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, κοινωνικοί φορείς, πολιτικοί, μέσα μαζικής επικοινωνίας κ.α. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved