ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό

 

Αθήνα 29.9.2011, 12:40

Επιμορφωτική Ημερίδα, με τίτλο «Διαπολιτισμική Επικοινωνία και σχολικός εκφοβισμός στο πολύχρωμο σχολείο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2011 και ώρες 9:30 με 14:00, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών», Δράση 3: Καλλιέργεια κλίματος διαπολιτισμικής επικοινωνίας σε επίπεδο σχολείου και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Daphne III, με τίτλο «Active and socially constructive methodology to fight against sexual, homophobic and ethnic bullying in schools – MABE», που υλοποιούνται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε Διευθυντές και εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μακεδονίας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών», αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την πρόληψη ή την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού στο σχολείο σήμερα. Συμμετέχουν ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ μεγάλο τμήμα της προγραμματισμένης παρουσίασης αφιερώνεται στα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε σχολεία της Ελλάδας αλλά και σε χώρες του εξωτερικού. Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η ανοιχτή συζήτηση για θέματα που αφορούν στο σχολικό εκφοβισμό, καθώς και στους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του. Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Να σημειωθεί ότι κεντρικός φορέας υλοποίησης και εποπτείας της Πράξης «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών» είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με επιστημονικά υπεύθυνη την Καθηγήτρια του ΑΠΘ Άννα Αναστασιάδη - Συμεωνίδη, ενώ συγκεκριμένα η Δράση 3: Καλλιέργεια κλίματος διαπολιτισμικής επικοινωνίας σε επίπεδο σχολείου της Πράξης υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή, Γιώργο Νικολάου.

Πληροφορίες παρέχει η κ. Σμαρώ Οικονόμου, τηλ.: 2313018460, e-mail: diapolis-info@lists.auth.gr.

* Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ημερίδας. 


Πρόγραμμα Ημερίδας
1/10/2011, 9:30 π.μ.
«Διαπολιτισμική επικοινωνία και σχολικός εκφοβισμός στο πολύχρωμο σχολείο»
- 9:30 - 10:00 Εγγραφές
- 10:00 - 10:20 Χαιρετισμοί
- 10:20 - 10:30 Εισαγωγή στην προβληματική της Ημερίδας από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο της Δράσης ΙΙΙ Γιώργο Νικολάου, Επίκ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
- 10:30 - 11:00, Δρ. Ι. Μπίμπου Νάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας, Π.Τ.Δ.Ε., Α.Π.Θ. Σ. Καργά, Υποψήφια Διδάκτωρ, Π.Τ.Δ.Ε., Α.Π.Θ.
Θέμα: “Οι απόψεις των γονέων ως πρός τις στρατηγικές αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού και η σχέση τους με τις πρακτικές ανατροφής των παιδιών τους: Εμπειρικά δεδομένα”.
-  11:00 - 11:30 Prof. Esoh Elame, Research Division of Postcolonial studies on Development and Interculturality, Interuniversitarian Center for Didactic Research and Advanced training, Ca Foscari University of Venice.
“Design and implementation of an online Master to fight against and prevent youth violence in schools and out-of-schools contexts”
- 11:30 - 12:00 Coffee Break
- 12:00 - 12:30 Prof. Marcel Capraru, PhD, University of Craiova, President of the Association for Pedagogical Alternatives, Romania.
“Schooling as a Hidden Cause of Youth Violence”
- 12:30 - 13:00 Δρ. Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου, Επίκουρος Καθηγήτρια, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
“Ο ρόλος του Διευθυντή στη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού”
- 13:00 - 13:30 Δρ. Χρυστάλλα Καλογήρου, Λειτουργός Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Συνεργάτης Παν/μιου Ιωαννίνων.
“Σχολικός Εκφοβισμός και Εθνοπολιτισμική Ετερότητα”
- 13:30 - 14:00 Συζήτηση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved