ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Συνέδριο: Ο ρόλος της κοινωνικής πολιτικής σήμερα
 

 

Αθήνα 3.11.2011, 15:00

Η Επιστημονική Εταιρεία Κοινωνικής Πολιτικής (ΕΕΚΠ) διοργανώνει το 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριό της με θέμα «Ο ρόλος της κοινωνικής πολιτικής σήμερα: Κριτικές προσεγγίσεις και προκλήσεις» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου 2011.

Το Συνέδριο αποσκοπεί στην ανάδειξη των θεωρητικών προβληματισμών και της διαμάχης για το ρόλο της κοινωνικής πολιτικής σήμερα, μέσα από την παρουσίαση πρωτότυπων επιστημονικών εργασιών. Η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι σημαντικές κοινωνικοοικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές επιπτώσεις της οδηγούν σε έντονη αμφισβήτηση του κυρίαρχου θεωρητικού παραδείγματος για την οργάνωση και διαχείριση των σύγχρονων κοινωνιών, και κατά συνέπεια του τρόπου αντιμετώπισης των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων. Η κοινωνική πολιτική αποτελεί προνομιακό χώρο έκφρασης των σύγχρονων προσεγγίσεων και αντιπαραθέσεων τόσο  σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο σχεδιασμού, εφαρμογής και αξιολόγησης πολιτικών.
 
Στο Συνέδριο έχουν γίνουν δεκτές, μετά από κρίση, και θα παρουσιαστούν περισσότερες από 70 εργασίες Ελλήνων και ξέρων ερευνητών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του επιστημονικού διαλόγου αναφορικά με την επίδραση των σύγχρονων προκλήσεων στο ευρύτερο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής. Οι επιδράσεις της οικονομικής κρίσης στην κοινωνική πολιτική στην Ελλάδα καθώς και οι επιπτώσεις της στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο συνθέτουν κεντρικά ερωτήματα του Συνεδρίου.

Η κεντρική ομιλία του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 18.30  (αμφιθέατρο «Σάκη Καράγιωργα») από τον David Piachaud, καθηγητή του London School of Economics and Political Science (LSE), με θέμα: «Η Κοινωνική Πολιτική στον 21ο αιώνα» (Social policy for the 21st century).

Επίσης, σε ειδική συνεδρία (στρογγυλό τραπέζι) με θέμα «Οικονομική κρίση και κοινωνική προστασία: Εθνικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διαστάσεις», την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 18.30 (αμφιθέατρο «Σάκη Καράγιωργα»), έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες της Ελλάδος και του εξωτερικού.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα (αρχείο pdf 332 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved