ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ημερίδα: Κλιματική αλλαγή και υδραυλικά έργα

 

Αθήνα 10.11.2011, 11:23

«Κλιματική αλλαγή και υδραυλικά έργα: Νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και τη λειτουργία υποδομών και δικτύων» είναι το θέμα της 8ης Πανελλήνιας Ημερίδας που διοργανώνει το Εργαστήριο Τεχνικής και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και το πανεπιστημιακό Δίκτυο Εκπαίδευσης, Έρευνας και Τεχνολογίας στην Υδρολογία και Περιβαλλοντική Διαχείριση Υδατικών Πόρων "Υδρομέδων".

Οι εργασίες της Ημερίδας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 και ώρες 9.30 με 15.00 στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ.

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν και να συζητηθούν: α) οι σύγχρονες αντιλήψεις και ερευνητικές προσεγγίσεις για την κλιματική αλλαγή σε σχέση με τις εκτιμήσεις για μετεωρολογικά και υδρολογικά φαινόμενα, β) οι επιπτώσεις πιθανών κλιματικών μεταβολών στη λειτουργία υφιστάμενων υδραυλικών έργων και υποδομών, γ) οι απαιτούμενες αλλαγές στις μεθόδους και στις προδιαγραφές σχεδιασμού-μελετών των μελλοντικών υδραυλικών έργων και δ) οι νέες πολιτικές διαχείρισης των υδατικών συστημάτων σε σχέση με την κατασκευή και λειτουργία των υδραυλικών έργων.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους πανεπιστημιακοί ερευνητές καθώς και εκπρόσωποι από υπηρεσίες και φορείς, που ασχολούνται με το αντικείμενο της ημερίδας για να περιγράψουν τη σημερινή κατάσταση και να διαμορφώσουν τις μελλοντικές προοπτικές.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στη διεύθυνση: http://hydromedon.org/el/index.html.

* Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ημερίδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9:00-9:30: Προσέλευση - εγγραφές
9:30-10:00: Χαιρετισμοί - Εισηγήσεις
Γ. Μυλόπουλος. Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, Πρύτανης ΑΠΘ
Κ. Κατσιφαράκης, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, Συντονιστής Συμβουλίου Περιβάλλοντος ΑΠΘ
Π. Λατινόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, Πρόεδρος Δικτύου "Υδρομέδων".
10:00-11:30: Α’ ενότητα: “Εκτιμήσεις κλιματικών αλλαγών
Σενάρια, μοντέλα, αβεβαιότητα”
Α. Μπάης, Καθηγητής Τμήματος Φυσικής, Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ, “Η παγκόσμια έρευνα και τα αποτελέσματά της για την κλιματική
αλλαγή”
Θ. Καρακώστας, Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας, Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ, “Κλιματικές μεταβολές: σύγχρονες μετεωρολογικές τάσεις”
Μ. Μιμίκου, Καθηγήτρια Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, ΕΜΠ, “Κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις στους υδατικούς πόρους στην Ελλάδα”
Συζήτηση - παρεμβάσεις
11:30-12:00 Διάλειμμα - καφές
12:00-12:40 Β’ ενότητα:
“Επιπτώσεις στη λειτουργία υφιστάμενων έργων”
Γ. Κουβόπουλος, Τομεάρχης Υδρολογίας, Διεύθυνση Υδροηλεκτρικής Παραγωγής, ΔΕΗ, “Επιπτώσεις κλιματικών μεταβολών στη λειτουργία υδροηλεκτρικών έργων”
Α. Σουπίλας, Διευθυντής Ανάπτυξης, ΕΥΑΘ, “Απόψεις και ενέργειες των Εταιρειών Ύδρευσης για αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής - Φυσικό αντικείμενο και εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CC-WaterS”
12:40-13:50 Γ΄ ενότητα:
“Σχεδιασμός έργων και διαχείριση υδατικών πόρων”
Α. Αλεξίου, Τμηματάρχης Μελετών, ΕΥΔΕ /ΥΑΕΛΜΠΘ, “Επιπτώσεις των κλιματικών μεταβολών στον σχεδιασμό των αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης”
Χ. Μιχαλοπούλου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΔΥΚΜ/ΑΔΜΘ)
Χ. Μαμαρίκας, Προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης και Προστασίας Υδατικών Πόρων (ΔΥΚΜ/ΑΔΜΘ), “Θεσμικό πλαίσιο και πολιτικές διαχείρισης υδατικών πόρων - Ο ρόλος και η λειτουργία της Διοίκησης”
Συζήτηση - παρεμβάσεις
14:00-15:00 Ελαφρύ γεύμα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved