ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ο Πιέρ-Υβ Κουστώ μιλά για τα μυστικά της Μεσογείου

 

Αθήνα 9.12.2011, 16:36

H oμάδα δράσης «Ωκεανοί» των Young Global Leaders του World Economic Forum, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας και το Ίδρυμα Ευγενίδου, φιλοξενούν σε μια μοναδική εκδήλωση την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20:00, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, τον Πιέρ-Υβ Κουστώ.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ενώ ακολούθως  ο  Πιέρ-Υβ Κουστώ θα μιλήσει στο Ελληνικό κοινό προλογίζοντας το 45λεπτο ντοκιμαντέρ «Τα μυστικά της Μεσογείου», που δημιούργησε σε συνεργασία με τον υδροβιολόγο Enric Sala για το κανάλι National Geopraphic, εκατό χρόνια από τη γέννηση του θρυλικού θαλάσσιου εξερευνητή Ζακ-Υβ Κουστώ.

«Τα μυστικά της Μεσογείου» αντιπαραθέτουν σημερινές λήψεις της Μεσογείου με ιστορικό υλικό από παλαιότερες, που είχαν πραγματοποιηθεί από τον σπουδαίο Ζακ-Υβ Κουστώ και αποκαλύπτουν τη Μεσόγειο, όπως είναι σήμερα, μέσα από πλάνα εκπληκτικών υποθαλάσσιων περιοχών. Το ντοκιμαντέρ,  κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο, έχει ως κύριο στόχο να αξιολογήσει την κατάσταση των υδάτων και της βιοποικιλότητας της Μεσογείου και να μας ξεναγήσει σε θαλάσσια καταφύγια, όπου η ζωή στο βυθό αρχίζει να αναγεννάται. Πρόκειται για ένα απίστευτο ταξίδι πίσω στο χρόνο σε μια θάλασσα που υπηρέτησε κάποτε τις αρχαίες πόλεις της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Ρώμης και είναι φυσικά συνυφασμένη με την ζωή και το μέλλον όλων των λαών που ζουν στη Μεσόγειο.

Στόχος του Πιέρ-Υβ Κουστώ και της Ομάδας Δράσης «Ωκεανοί», μέλη της οποίας είναι ο Ένρικ Σάλα και η κα. Αυγερινοπούλου, είναι να παρουσιαστεί η σημερινή κατάσταση των ωκεανών, αλλά και να υπάρξει ένας εντονότερος προβληματισμός για τη θαλάσσια προστασία της και τη συνύπαρξη του ανθρώπου με το φυσικό του περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει στις 19:00 της ίδιας ημέρας, στο ταμείο εισόδου (από οδό Πεντέλης 11, Π. Φάληρο) και έως εξαντλήσεως των θέσεων. 

Η ομιλία του Πιέρ Υβ Κουστώ θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, ενώ το ντοκιμαντέρ φέρει ελληνικό υποτιτλισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved