ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Στην Ελλάδα το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας

 

Αθήνα 20.1.2012, 18:32

Στην Αθήνα από 4 έως 10 Αυγούστου 2013 θα διεξαχθεί το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 3.000 φιλοσόφοι από όλο τον κόσμο, από την Κίνα μέχρι την Αμερική, από την Αφρική μέχρι τη Ρωσία.

"Η φιλοσοφία επιστρέφει στην Ελλάδα", δήλωσε με αφορμή το γεγονός η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία σήμερα συναντήθηκε με την εκτελεστική Επιτροπή της FISP (Παγκόσμια Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών) και την Ελληνική Οργανωτική  Επιτροπή του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας. "Στην εποχή μιας βαθειάς οικονομικής -και όχι μόνο- κρίσης, ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να αντλήσει αυτοπεποίθηση από τα μεγάλα επιτεύγματα της ιστορίας και του πολιτισμού του", πρόσθεσε η υπουργός.

Το υπουργείο Παιδείας θα υποστηρίξει το πρόγραμμα σε συνεργασία με τους «Δρόμους της Γνώσης», ένα σύνολο δράσεων που αφορά την αναβίωση της Ακαδημίας Πλάτωνος, 2.400 χρόνια μετά από την ίδρυσή της, και φιλοδοξεί να φέρει τη φιλοσοφία στα ελληνικά σχολεία και να συνδέσει φιλοσοφικές σχολές και κλασικά λύκεια όλου του κόσμου με τον ομφαλό της φιλοσοφίας παγκόσμια, που είναι η Ακαδημία Πλάτωνος.

Η υπουργός υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του προγράμματος «Ακαδημία Πλάτωνος: οι δρόμοι της Γνώσης», ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων στην Ακαδημία Πλάτωνος που στόχο έχει την ανάκτηση της συνοχής της πόλης, την ενεργοποίηση των πολιτών και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας ως μέσο καλλιέργειας και γνώσης. Το έργο που επιχειρεί να συνδέσει το σήμερα με το πνεύμα και τη σημασία της Ακαδημίας Πλάτωνος, ως χώρου Έρευνας και Παιδείας. 

Να σημειωθεί ότι ο Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Peking University της Κίνας και Ερευνητής του Harvard University, TU Weiming, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση, ανέλαβε πρωτοβουλία να μεταφράσει στα κινέζικα το πρόγραμμα της Ακαδημίας Πλάτωνος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved