ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Δημοσιογραφία της Υγείας
 

 

Αθήνα 10.10.2012, 16:32

Το πρώτο ευρωπαϊκό συνέδριο για τη δημοσιογραφία της υγείας στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, και ώρες 09:00-18:00, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, ως συντονιστής του προγράμματος Health Reporting Training (HeaRT), διοργανώνει στη χώρα μας ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα τη δημοσιογραφία της υγείας.

Το συνέδριο, που αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχου που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο του 2011, έχει ως στόχο να παρουσιάσει το πρόγραμμα HeaRT και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που έχει αναπτύξει, καθώς και μερικά από τα βασικά θέματα της δημοσιογραφίας της υγείας καθώς και της εκπαίδευσης για τη δημοσιογραφία της υγείας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος HeaRT, καθώς και οι εκπαιδευτικές ενότητες που αναπτύχθηκαν από την ομάδα του προγράμματος, με βάση τα θέματα για τα οποία οι δημοσιογράφοι έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Επιπλέον, ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι ανάγκες και οι ευκαιρίες για εκπαίδευση στη δημοσιογραφία της υγείας, η δημοσιογραφική κάλυψη των θεμάτων υγείας αλλά και ειδικότερα σχετικά θέματα, όπως τα οικονομικά της υγείας και οι πολιτικές για την υγεία, και η σύγκρουση συμφερόντων κατά τη δημοσιογραφική κάλυψη θεμάτων υγείας.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και ειδικοί με σημαντική πείρα στο χώρο των ΜΜΕ, τόσο από την Ελλάδα όσο και από διάφορες χώρες της  Ευρώπης αλλά και από τις ΗΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο και εγγραφές παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.project-heart.eu/index.php/projectheart/conference ή επικοινωνήστε  με την κα Αφροδίτη Βελουδάκη, στο τηλέφωνο 210-6255700 ή στο email a.veloudaki@prolepsis.gr.

Το HeaRT
Το πρόγραμμα HeaRT, που συντονίζει το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, συγκεντρώνει τη γνώση και την εμπειρία ειδικών στον τομέα αυτό από τη Γερμανία, τη Ρουμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Φινλανδία και την Εσθονία. Οργανισμοί για τη δημόσια υγεία και πανεπιστήμια συνεργάστηκαν με σχολές και οργανισμούς δημοσιογραφίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης πάνω από δύο χρόνια για να διερευνήσουν τις δυνατότητες εκπαίδευσης, να αποτυπώσουν τις μελλοντικές ανάγκες κατάρτισης και να αναπτύξουν μια σειρά σύντομων εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε κάθε χώρα, στη δική της γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
www.project-heart.eu.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα (αρχείο pdf 834 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved