ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Εκδήλωση: Η Γενετική στην Υπηρεσία της Υγείας

 

Αθήνα, 30.11.2012, 23:45

«Η Γενετική στην Υπηρεσία της Υγείας - Γενετικές εξετάσεις, Προγεννητική Διάγνωση, Εξωσωματική γονιμοποίηση - Σύγχρονες προκλήσεις και διλήμματα», είναι ο τίτλος της ανοικτής εκδήλωσης που πραγματοποιείται  την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 287, 17564, Π. Φάληρο, Αθήνα).

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Διεθνές Ερευνητικό Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών Golden Helix και το Ίδρυμα Ευγενίδου και τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και του Συλλόγου Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, οι αρχές της εξατομικευμένης θεραπείας, δηλαδή της προσαρμογής της θεραπευτικής αγωγής με βάση το γενετικό υλικό του κάθε ασθενή, ετέθησαν από τον Ιπποκράτη, σύμφωνα με τον οποίο  «…είναι σημαντικότερο να γνωρίζει κανείς τι είδους άνθρωπος πάσχει από μια ασθένεια παρά από τι είδους ασθένεια πάσχει κάποιος άνθρωπος».

Σήμερα, εξήντα χρόνια από την ανακάλυψη και δημοσίευση του ρόλου της διπλής έλικας του DNA, ο τομέας της Γενετικής γνωρίζει μια άνθηση τόσο από πλευράς επιστημονικών ανακαλύψεων της γενετικής βάσης κληρονομικών νοσημάτων όσο και από τεχνολογικής άποψης με τις διάφορες τεχνολογίες προσδιορισμού της αλληλουχίας του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Παράλληλα όμως, υπάρχουν πολλές ηθικές προκλήσεις και διλήμματα που απορρέουν από τις εξελίξεις αυτές και άπτονται προγεννητικής διάγνωσης γενετικών νοσημάτων, της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, των γενετικών εξετάσεων και των προεκτάσεών τους στις υπηρεσίες Υγείας.

Η εκδήλωση αυτή παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους καθηγητές Θετικών Επιστημών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γιατί παρέχει έγκυρη όσο και ουσιαστική ενημέρωση για τις πραγματικές δυνατότητες και όρια των εφαρμογών της Γενετικής, ενημέρωση που μπορεί να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για ανάλυση στην τάξη.

Ιδιαίτερη αξία έχει η εκδήλωση αυτή και για τους μέλλοντες γονείς, γιατί αποτελεί πηγή έγκυρης ενημέρωσης για τις σύγχρονες δυνατότητες, αλλά και τα όρια στην υποβοηθούμενη  αναπαραγωγή και τις γενετικές εξετάσεις.
Σημειώνεται ότι η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο.

* Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συντονιστής: Γεώργιος Π. Πατρινός
18:00- 18:10: Χαιρετισμοί
Θ. Παταργιάς, Ομότιμος Καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής
18:10 - 18:30: Θεοχάρης Παταργιάς, Ομότιμος Καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «Βιοηθική και γενετικές εξετάσεις»
18:30 - 18:50: Jan Traeger-Συνοδινού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Προγεννητική και προεμφυτευτική γενετική διάγνωση»
18:50 - 19:10: Χάρης Ε. Καζλαρής, Βιοχημικός - Κλινικός Εμβρυολόγος, Μέλος της Εθνικής Αρχής ΙΥΑ, «Βιοηθικά διλήμματα στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή»
19:10 - 19:30: Γεώργιος Π. Πατρινός, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών, «Γενετικά τεστ απ' ευθείας στον πολίτη»
 19:30 - 20:15: Συζήτηση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved