ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Εκδήλωση: Ρομά, οι ορατοί «αόρατοι» συμπολίτες μας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αθήνα 8.12.2012, 14:52

Άλλοτε ήταν γυρολόγοι έμποροι και τεχνίτες. Σήμερα ζουν συνήθως στις παρυφές των πόλεων, σε άθλιες συνθήκες, και αναζητούν οποιαδήποτε εργασία. Οι Ρομά, ένας λαός ινδικής προέλευσης που αριθμεί περίπου 15 εκατομμύρια ψυχές παγκοσμίως, εξακολουθούν να βρίσκονται στο κοινωνικό περιθώριο και να μην απολαμβάνουν στοιχειώδη δικαιώματα. Ο φαύλος κύκλος της περιθωριοποίησής τους οδηγεί σε ολοένα εντονότερες κοινωνικές συγκρούσεις, καθώς διαιωνίζει στερεότυπα και ρατσιστικές συμπεριφορές.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση πραγματοποιεί εκδήλωση για τους Ρομά, με τίτλο "Ρομά: Οι ορατοί «αόρατοι» συμπολίτες μας", την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στη Μικρή Σκηνή. 

Έλληνες και ξένοι ειδικοί θα μας φωτίσουν ποικίλες διαστάσεις του ζητήματος, σε μια εποχή μάλιστα που η οικονομική κρίση εντείνει τις διώξεις ακόμη και από επίσημα κράτη – με πρόσφατο το παράδειγμα της Ουγγαρίας, αλλά και κάποιες αμφιλεγόμενες κρατικές πολιτικές στη Γαλλία. Μπορεί πια να μην υπάρχουν χώρες που να ασπάζονται επίσημα θεωρίες φυλετικής κατωτερότητας, ωστόσο και σήμερα υπάρχουν στην Ευρώπη δημόσιοι φορείς που, όταν αποφασίζουν να καταστήσουν θεσμικά ορατούς τους πλέον αόρατους συμπολίτες τους, το κάνουν συχνά για άλλους λόγους…
 
Ομιλητές είναι οι: Νίκος Βίττης: Συνήγορος του Πολίτη – ειδική ομάδα για θέματα Ρομά, Σούλα Μητακίδου: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Valeriu Nicolae: Ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Χάραξης Πολιτικής για τους Ρομά και τις Μειονότητες στο Βουκουρέστι. Συντονιστής είναι ο Χρήστος Καρράς, Εκτελεστικός Διευθυντής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
 
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κύκλου «Λέξεις και Σκέψεις» είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία ώρα πριν από κάθε εκδήλωση. Για τις ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ.: 213-0178002 και
στο e-mail:
lexeis-skepseis@sgt.gr και στη διεύθυνση http://campaigns.sgt.gr/t/j-l-yudthul-yujiujtlh-q.
 
H εκδήλωση θα μεταδοθεί και ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της Στέγης, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στις 19:00 (θα μπορείτε να τη δείτε πατώντας
εδώ.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved