ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ημερίδα ΑΠΘ για το πρόγραμμα Horizon 2020

 

Αθήνα 16.1.2013, 19:45

Ημερίδα με θέμα: «Ο σχεδιασμός ερευνητικών δομών ενόψει του HORIZON 2020 και η ερευνητική προοπτική του ΑΠΘ» θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10:30 π.μ., στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας - ΝΟΗΣΙΣ.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναφερθούν οι άξονες του νέου πλαισίου χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη έρευνα, «Horizon 2020, κατά τα έτη 2014 - 2020 και οι εξειδικευμένες προς χρηματοδότηση κατευθύνσεις. Επίσης, θα συζητηθούν οι προϋποθέσεις και κυρίως η σημασία της συνεργασίας των φορέων πρωτογενούς έρευνας με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς για τη συγκρότηση των ερευνητικών ζητούμενων σε θέματα αιχμής που μπορούν να τύχουν εφαρμογής. Στην ίδια κατεύθυνση, θα συζητηθούν οι προοπτικές και η ελληνική προετοιμασία σε τοπική και εθνική κλίμακα και τέλος η ερευνητική προοπτική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, μέσω της ανάπτυξης του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας, ΚΕΔΕΚ-ΑΠΘ.

Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ Α. Τζιτζικώστας, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΓΕΤ, καθηγητής κ. Β. Μάγκλαρης, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ, καθηγητής κ. Αθ. Κωνσταντόπουλος,  ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δρ. Ν. Καστρινός και η εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, Δρ. Ε. Σαχίνη. Εκ μέρους του ΑΠΘ θα μιλήσει ο καθηγητής κ. Δ. Κυριακίδης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αντιπρύτανις Έρευνας, καθηγήτρια κ. Σοφία Κουίδου - Ανδρέου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved