ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Ομιλία: Το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης

 

Αθήνα 21.1.2013, 16:03

Το συγκοινωνιακό και κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο θέμα που θα αναπτυχθεί τη νέα χρονιά στο «Καφέ της Επιστήμης» στη Θεσσαλονίκη, που συνδιοργανώνουν το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Βρετανικό Συμβούλιο και η "Νόησις".

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 στις 18:30, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης  (ΕΚΕΤΑ) και ομότιμος καθηγητής Συγκοινωνιακής Τεχνικής ΑΠΘ, Δρ. Γ. Α. Γιαννόπουλος θα αναπτύξει το θέμα: «Το Συγκοινωνιακό - Κυκλοφοριακό Πρόβλημα της Θεσσαλονίκης: Θέσεις, απόψεις, εμπειρίες, λάθη και παραλείψεις μιας 30ετίας».

Στο πλαίσιο της ομιλίας θα αναφερθούν οι σημαντικότεροι παράγοντες που συνέβαλαν στη δημιουργία και ενίσχυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται οι ελλείψεις και οι αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, η πολυεπίπεδη γραφειοκρατία, η έμφαση στο βραχυπρόθεσμο και όχι στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, η περιστασιακή εφαρμογή ελληνικών νόμων και κανονισμών της Ε.Ε., το περίπλοκο σύστημα μελέτης και εκτέλεσης δημοσίων έργων και η ελλιπής ενημέρωση των πολιτών σε θέματα βιώσιμων, αλλά ασφαλών μετακινήσεων. 

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση σημαντικών έργων που είχαν εξαγγελθεί δεκαετίες πριν, αλλά και η μη εφαρμογή των προτάσεων κυκλοφοριακών μελετών που θα άμβλυναν το πρόβλημα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αργοπορίας στην ολοκλήρωση έργων, βραχυπρόθεσμου σχεδιασμού και μακροχρόνιας αναβολής της εφαρμογής προτάσεων κυκλοφοριακών μελετών αποτελούν το Μετρό Θεσσαλονίκης, η Υποθαλάσσια Αρτηρία, η στάθμευση,  και πολλά άλλα έργα που είχε προτείνει η Γενική Κυκλοφοριακή Μελέτη της Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία περιλαμβάνονται επίσης η αποτίμηση και η προσέγγιση των προοπτικών των ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) και ΣΑΣΘ (Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) και σχολιάζεται η ανυπαρξία ενός κατάλληλου οργανωτικού πλαισίου όπως  η δημιουργία ενός στρατηγικού φορέα εποπτείας όλων των δημόσιων συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης (ειδικά ενόψει μετρό και άλλων μεγάλων έργων).

Το Καφέ
Το «Καφέ της Επιστήμης» είναι μία σειρά επιστημονικών διαλέξεων ανοικτή στο ευρύ κοινό, όπου συνδυάζεται η ψυχαγωγία και η ενημέρωση σε διάφορα θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο. Η  ομιλία του κ. Γ. Γιαννόπουλου θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Στρατού 2Α, Αίθουσα «Αλλατίνη-Ντασώ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved