ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Διάλεξη: How democracy lost the economy

 

Αθήνα 20.2.2013, 15:22

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American Education Center και το Research Institute του Hellenic American University φιλοξενεί τον Καθηγητή Γλωσσολογικής Ανθρωπολογίας Jan Blommaert, για την δημόσια διάλεξη με τίτλο "Strange worlds of power. How democracy lost the economy".

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών διαβάζουμε: "Από το 2008, η οικονομική κρίση παρουσιάζεται περισσότερο ως αμιγώς οικονομική και πιστωτική κρίση και λιγότερο ως γενική κρίση θεσμών, εξουσίας και δημοκρατίας. Η οικονομία συνεπώς κατασκευάζεται εκτός του πεδίου των δημοκρατικών θεσμών και πλέον απεικονίζεται ως ανεξάρτητο και αυτόνομο σύστημα το οποίο υπακούει στους δικούς του νόμους και όχι σε αυτούς της δημοκρατίας, η οποία υποχωρεί ενισχύοντας το δημοκρατικό έλλειμμα. Η τάση αυτή ωστόσο δεν είναι καινούργια, καθώς παρόμοιες αφηγήσεις επικράτησαν στις δημόσιες και ακαδημαϊκές συζητήσεις γύρω από το New Deal του Ρούσβελτ και την ύφεση της δεκαετίας του 1970. Επομένως, η αυτονόμηση της οικονομίας αποτελεί διαχρονικό θέμα το οποίο σχετίζεται εξίσου και με τις δομές εξουσίας που κυριαρχούν στη σύγχρονη κοινωνία".

Πληροφορίες: Ήρα Παπαδοπούλου, τηλ.: 210-3680052), e-mail: ipapadopoulou@hau.gr, www.hau.gr/culture.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved