ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Συμπόσιο: Ποιά Ελλάδα;

Αθήνα 15.1.2014, 15:22

Ποιά Ελλάδα θέλουμε; Τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ; Υπάρχει ελπίδα; Υπάρχει άλλος δρόμος; 

Απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία, αλλά και ουσιαστικές προτάσεις για την επόμενη μέρα φιλοδοξεί να δώσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το επιστημονικό συμπόσιο «Ποιά Ελλάδα;», που πραγματοποιεί στις 13 και 14 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. 

Στόχος του Συμποσίου είναι η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης σε μια σειρά από ευαίσθητους τομείς της χώρας, η ανάδειξη των αιτίων που οδήγησαν στη σημερινή κρίση και η διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων και κατευθύνσεων για την έξοδο από αυτήν.

Καθηγητές του ιδρύματος, καταξιωμένοι Έλληνες επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θεσμικοί παράγοντες θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους στις τέσσερις μεγάλες ενότητες του Συμποσίου, που καλύπτουν τα θέματα της Ανάπτυξης, της Διακυβέρνησης, της Κοινωνίας και του Περιβάλλοντος. Στη διάρκεια του Συμποσίου εκπρόσωποι της κοινωνίας και τους επιχειρηματικού κόσμου θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές σε κάθε ενότητα, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με στρογγυλό τραπέζι υπό το συντονισμό του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, στο οποίο θα γίνει ο απολογισμός του Συμποσίου η σύνθεση των τελικών προτάσεων.

Η εκδήλωση ταυτόχρονα αναδεικνύει μια άλλη πλευρά ενός μεγάλου Πανεπιστημίου, που αναφέρεται στην ικανότητά του να διατυπώνει τεκμηριωμένο επιστημονικό λόγο και να συμβάλλει στην επίλυση μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό και τον επιστημονικό του πλούτο. 

Η πραγματοποίηση του συμποσίου «Ποιά Ελλάδα;» στους χώρους του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης έχει έναν επιπλέον συμβολικό χαρακτήρα, σηματοδοτώντας τη βούληση του ιδρύματος για εξωστρέφεια και σύνδεση με την πόλη και αναδεικνύοντας το δήμο σε ουσιώδη γέφυρα μεταξύ πανεπιστημίου και κοινωνίας.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved