ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Εναρκτήρια εκδήλωση για το πρόγραμμα Erasmus+
 

Αθήνα 15.1.2014, 

«Εναρκτήρια εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+: Μια ευκαιρία εκσυγχρονισμού των συστημάτων εκπαίδευσης,  κατάρτισης, νεολαίας και αθλητισμού τον 21ο αιώνα» είναι το θέμα εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου 2014 στην Ακαδημία Αθηνών, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι πολιτικές και οι δράσεις του νέου προγράμματος και θα διεξαχθεί συζήτηση με διεθνείς εμπειρογνώμονες εγνωσμένου κύρους, ενώ στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ την εναρκτήρια ομιλία θα απευθύνει η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, Ανδρούλλα Βασιλείου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί με live streaming μέσω της ιστοσελίδας της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού – ΙΚΥ του προγράμματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.iky.gr.

Το πρόγραμμα
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «το Erasmus+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, το οποίο έχει επταετή διάρκεια (2014 - 2020) και στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας και αθλητισμού. Θα συγκεντρώσει και θα υποκαταστήσει τα επτά ήδη υπάρχοντα προγράμματα στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού: Πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση» (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), Νεολαία σε Δράση, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink και το πρόγραμμα διμερούς συνεργασίας με τις εκβιομηχανισμένες χώρες.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
programmeErasmus1512014.pdf

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved