ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Εκδήλωση: Η πρόληψη του εκφοβισμού και της βίας για ένα σύγχρονο, ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο
 

Αθήνα 27.2.2014, 15:6

«Το πανελλήνιο Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος – Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων, διοργανώνει και πραγματοποιούν την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 και ώρα 9.30, στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο ΚΕΔΕΑ και την Παιδαγωγική Σχολή ΑΠΘ, εκδήλωση με θέμα: «Η πρόληψη του εκφοβισμού και της βίας για ένα σύγχρονο, ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο».

Στην εκδήλωση περιλαμβάνονται εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες, ανοικτή συζήτηση με εφήβους μαθητές από 10 σχολεία της Θεσσαλονίκης, στρογγυλό τραπέζι με επαγγελματίες και 10 εργαστήρια, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, άλλοι επαγγελματίες και σπουδαστές. 

Το Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο δημιουργήθηκε το 2010 με πρωτοβουλία της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου–ΕΨΥΠΕ. Συμμετέχουν σε αυτό, επίσης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ο Συνήγορος του Πολίτη με την ιδιότητά του ως Συνήγορος του Παιδιού (που στον παρόντα χρόνο προεδρεύει της Συντονιστικής του Επιτροπής), το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, η Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών-Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», το Παιδαγωγικό Τμήμα της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το Ελληνικό Τμήμα του ΙΒΒΥ-Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Επιδίωξη του Δικτύου είναι να συνδράμει στην ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, με στόχο την πρόληψη του εκφοβισμού και της βίας στο χώρο του σχολείου, να προωθήσει τη δικτύωση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων και να ενισχύσει τη διάδοση της τεκμηρίωσης για τις αποτελεσματικές παρεμβάσεις μέσα και έξω από το σχολείο, που αποβλέπουν στη διασφάλιση των δικαιωμάτων και της ακεραιότητας όλων των παιδιών απέναντι στην εξαπλούμενη βία.

Ζωντανή μετάδοση
Η πρωινή ζώνη της εκδήλωσης (9.30πμ - 3.30πμ) θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω διαδικτύου, από την κεντρική ιστοσελίδα του ΑΠΘ και συγκεκριμένα από το σύνδεσμο http://www.auth.gr/news/events/16812 καθώς και από τις ιστοσελίδες του Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο (www.antibullyingnetwork.gr) και του Συνηγόρου του Παιδιού (www.0-18.gr)».

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα (αρχείο pdf 289 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved