ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Εσπερίδα: Παιδεία και ΜΜΕ ως εφαλτήρια ανάπτυξης

Αθήνα 5.1.2016, 5:17

Εγκαινιάζοντας σειρά σημαντικών εκδηλώσεων, το Hellenic American College - Hellenic American University και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα: «Παιδεία και ΜΜΕ ως εφαλτήρια ανάπτυξης». Η εκδήλωση, με είσοδο ελεύθερη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Σκοπός της εσπερίδας είναι να αναδειχθεί η σημασία του εκπαιδευτικού συστήματος και ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στην δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος που προωθεί έννοιες όπως η ανταγωνιστικότητα, οι ανοιχτές αγορές και οι καινοτομίες. Ας σημειωθεί ότι η εσπερίδα αυτή αποτελεί την πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν με τίτλο «Ιδεολογία, Εκπαίδευση, Ανταγωνιστικότητα και ΜΜΕ».

Βασικοί ομιλητές στην εσπερίδα είναι ο κύριος Θάνος Βερέμης, Ιστορικός και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κύριος Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, Πρόεδρος του Hellenic American University, ο κύριος Κώστας Δούκας, Ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, ο κύριος  Ιωακείμ Καλλιβρούσης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας, και οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Μαρκόπουλος, Ανέστης Ντόκας, Γιώργος Παπανικολάου, Τάσος Παπαδόπουλος, Χρήστος Κώνστας, Φάνης Ζουρόπουλος και Αθανάσιος Παπανδρόπουλος. Κατά κύριο λόγο, οι εισηγητές και οι συνομιλητές τους δημοσιογράφοι θα διερευνήσουν κρίσιμα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και θα αναδείξουν τον ρόλο που θα μπορέσουν να διαδραματίσουν η εκπαίδευση και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στην επιθυμητή διαδικασία ανάπτυξης. 

Το Hellenic American University σε συνεργασία με το Hellenic American College διοργανώνει από τις 23-25 Σεπτεμβρίου 2016 στην Ελλάδα το Διεθνές Συνέδριο “Europe in Discourse: Identity, Diversity, Borders”, Η εσπερίδα της 12ης Ιανουαρίου, καθώς και οι υπόλοιπες της σειράς, εντάσσονται στις προσυνεδριακές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των οποίων θα διερευνηθεί εκτός άλλων και η ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας. 

Πληροφορίες:
- Hellenic American College: 210 3680950, www.haec.gr, events@haec.gr.
- Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2103680052)www.hau.gr/culture.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved