ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Συνέδριο στο Βόλο: Η Εκπαίδευση των Νεαρών Παραβατών
Αθήνα 13.1.2016, 16:02

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σε συνεργασία με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον Συνήγορο του Παιδιού, την ΕΠΑΝΟΔΟ (ΝΠΙΔ-Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων), τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και το παράρτημα στην Ελλάδα της European Prison Education Association (EPEA Hellas), διοργανώνει συνέδριο με τίτλο «Η Εκπαίδευση των Νεαρών Παραβατών: Εμπειρίες, Προβλήματα και Προοπτικές», το οποίο πρόκειται πραγματοποιηθεί στον Βόλο στις 22-24 Ιανουαρίου 2016, στον Πολυχώρο «Τσαλαπάτα».

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ όλων όσοι εμπλέκονται στην εκπαίδευση νεαρών παραβατών, αλλά και η δημιουργία μιας βάσης για την έναρξη ενός θεσμικού διαλόγου σχετικά με το ζήτημα αυτό. Ένας τέτοιος διάλογος είναι απαραίτητος για τη χώρα μας, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική και οικονομική συγκυρία που οδηγεί σε όξυνση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, η ενίσχυση δομών που υπηρετούν την εκπαίδευση και την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη νεαρών παραβατών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της πολιτείας και των θεσμών της. 

Προς αυτή την κατεύθυνση, το συνέδριο θα εστιαστεί σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην εκπαίδευση των νεαρών παραβατών που κρατούνται στα Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων (ΕΚΚΝ), καθώς και εκείνων που έχουν τοποθετηθεί στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης. Μέσα από τις κεντρικές ομιλίες και τις θεωρητικές προσεγγίσεις της πρώτης ημέρας, θα σκιαγραφηθεί το πλαίσιο και θα τεθούν οι βασικές συντεταγμένες του συνεδρίου.
Τη δεύτερη μέρα θα παρουσιασθούν έρευνες για την εκπαίδευση των νεαρών παραβατών, εμπειρίες των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες των ΕΚΚΝ ανά την Ελλάδα και στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων, καθώς και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε  Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καταστημάτων Κράτησης Ενηλίκων, ενώ παράλληλα θα παρουσιασθούν εμπειρίες αποφοίτων και μαθητών από τα ΕΚΚΝ. Τέλος, επαγγελματίες, όπως δικαστικοί λειτουργοί, επιμελήτριες/ές ανηλίκων, δικηγόροι, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι, θα καταθέσουν τις δικές τους εμπειρίες στο πλαίσιο στρογγυλής τράπεζας.

Στις εργασίες της δεύτερης μέρας συμπεριλαμβάνονται και δύο παράλληλες ομάδες εργασίας με συμμετοχή εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών του χώρου. Παράλληλα με τις ομάδες εργασίας, θα υλοποιηθούν τέσσερα βιωματικά εργαστήρια για τους εκπαιδευτικούς.

Για την ημέρα έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου έχει προγραμματισθεί προβολή κινηματογραφικού υλικού από ταινία ντοκιμαντέρ σε εξέλιξη, σε σκηνοθεσία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη. Η λήξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2015, στον χώρο του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων (ΕΑΚΚΝ) Κασσαβέτειας, όπου και θα γίνει η παρουσίαση θεατρικού δρώμενου από τη Θεατρική Ομάδα της Επανόδου.
- Το συνέδριο θα μεταδίδεται ζωντανά από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και από την ιστοσελίδα του ΙΕΠ.
- Για το Πρόγραμμα και άλλο ενημερωτικό υλικό του συνεδρίου μπορείτε να ανατρέχετε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΕΠ: www.iep.edu.gr.
- Για τις ομάδες εργασίας και για τα βιωματικά εργαστήρια απαιτείται δήλωση συμμετοχής, την οποία οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ και να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση prisoneducation@iep.edu.gr.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved