ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Συνέδριο για τις Πολυδιάστατες Φυσικές Επιστήμες

Αθήνα 16.3.2016, 13:23

«Πρωτοποριακό» στη σύλληψη και τη θεματική του χαρακτηρίζει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τριήμερο Διεθνές Συνέδριο για τις Πολυδιάστατες Φυσικές Επιστήμες, που διοργανώνει από τις 17 έως και τις 20 Μαρτίου στην Αίγινα.

«Με ειδικές θεματικές που αφορούν στην αναδιαμόρφωση του τρόπου διδασκαλίας των φυσικών επιστημών και τις προτάσεις για μια νέα αντίληψη διδασκαλίας, για την εξέλιξη της Φυσικής Επιστήμης από την Αρχαιότητα έως σήμερα, καθώς και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις της, και με παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν σε θεματικές, όπως «Μεσογειακή Διατροφή και Φυσικές Επιστήμες» , το 16ο Πανελλήνιο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΦ αναδεικνύει τον πλούτο των Φυσικών Επιστημών και τη συμβολή τους στην Εκπαίδευση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών συγκαταλέγονται διεθνούς κύρους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Νικόλαος Πράντζος Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Γαλλίας (CNRS) , οι ακαδημαϊκοί Σταμάτης Κριμιζής και Χριστοφόρου Λουκάς, η Βίκυ Καλογερά Διευθύντρια του Κέντρου Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Northwestern, ο Εμμανουήλ Τσεσμελής Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων στο Ερευνητικό Κέντρο CERN, ο Μάρκος Σκουλάτος ερευνητής του Πανεπιστημίου του Μονάχου, ο ομ Διευθυντής του Εγενίδειου Πλανητάριου Διονύσης Σιμόπουλος, ο Ευστράτιος Θεοδοσίου αν Καθηγητής Πανεπιστημίου ΕΚΠΑ.

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν είναι: «η Πρόταση πανευρωπαϊκού προγράμματος διδασκαλίας της Αστρονομίας και της Αστροφυσικής σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης STEM4you», «Τα Ευρωπαϊκά Σχολεία: Σύντομη παρουσίαση της δομής και λειτουργίας τους. Η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Δευτεροβάθμιο κύκλο», «Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανακαλύπτουν τη Φυσική με το σώμα και τις αισθήσεις τους», «Γνωρίζουν οι μαθητές βασικά θέματα Φυσικών Επιστημών που αναφέρονται στα ΜΜΕ;»,  «Φυσικές Επιστήμες στην Αρχαία Ελλάδα», «Ύλη, ενέργεια και Μορφή κατά τον Αριστοτέλη», «Αστρονομικά Φαινόμενα και χρονολόγηση της επιστροφής του Οδυσσέα και του Τρωικού Πολέμου», «η σημασία των μεγάλων ερευνητικών υποδομών φυσικής για την κοινωνία», «η Φυσική στις βιοϊατρικές επιστήμες: Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα», «εξωηλιακοί πλανήτες: 20 χρόνια έρευνας (1995-2015)», «βαρυτικά κύματα» κ.ά.

Επικοινωνία: Αντιπρόεδρος ΕΕΦ, Π. Φιλντίσης, τηλ.: 6949560211, www.eef.gr.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved