ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Συνέδριο με θέμα τον εκσυγχρονισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης
 

Αθήνα 5.10.2016, 21:45

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, απηύθυνε προς τις Εθνικές Αρχές του Προγράμματος Πρόσκληση υποβολής Προτάσεων (Call for Proposals EACEA/20/2014) με θέμα «Υποστήριξη στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στον Ευρωπαϊκό Χώρο της Ανωτάτης Εκπαίδευσης». Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως Εθνική Αρχή του Προγράμματος, συμμετείχε στην εν λόγω Πρόσκληση με την Πρόταση «Modernisation of Higher Education in Greece» (MOHE) η οποία και κρίθηκε επιλέξιμη από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Σκοπός της Πρότασης, η οποία υλοποιείται από τη Γενική Δ/νση Ανώτατης Εκπαίδευσης, είναι ο εκσυγχρονισμός της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, μέσα από τη μελέτη βασικών παραμέτρων του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η προσπάθεια αυτή θα συμβάλει στην περαιτέρω διεθνοποίηση των ΑΕΙ και στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας.
Ως επιστέγασμα των δράσεων της εν λόγω Πρότασης, πρόκειται να διεξαχθεί την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο «Γαλάτεια Σαράντη» του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Κεντρικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα: Modernisation of Higher Education in Greece: Society, Economy, Democratisation (MOHE).

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν τα ευρήματα των ερευνών σχετικά με τον βαθμό εφαρμογής των Αρχών του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα ακόλουθα σημεία:
- Την αποτελεσματική και εναρμονισμένη χρήση εργαλείων αναγνώρισης (ECTS, DS, Μαθησιακά Αποτελέσματα) μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ.
- Την παρούσα κατάσταση των ελληνικών ΑΕΙ ενώπιον των παγκοσμίων προκλήσεων και του διεθνούς περιβάλλοντος (ενδυνάμωση των συνεργασιών μεταξύ τους και με ξένα ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα).
- Τη σύνδεση των σπουδών και των ερευνητικών προγραμμάτων με την αγορά εργασίας.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα τιμήσουν με την παρουσία τους προσκεκλημένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σημαντική παρουσία στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου 5102016.pdf

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved