ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
16η Εβδομάδα της Ιταλικής Γλώσσας στον Κόσμο: Tα ιταλικά και η δημιουργικότητα

Αθήνα 13.10.2016, 22:32

Η Πρεσβεία της Ιταλίας έχει την χαρά να ανακοινώσει τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται, υπό την Υψηλή Αιγίδα  του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, για να γιορταστεί στην Αθήνα η 16Η Εβδομάδα της Ιταλικής Γλώσσας στον Κόσμο.

Πρόκειται για μια καθιερωμένη συνάντηση, που φέτος θέλει να προσφέρει μια αφορμή για σκέψη πάνω στην επιρροή που η ιταλική γλώσσα ασκεί στις διάφορες μορφές έκφρασης της δημιουργικότητας και ειδικότερα στον τομέα του design, ως μέσου για δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, στο πεδίο της ηθικής αλλά και ως ευκαιρίας για επαγγελματική ανάπτυξη.

Ξεκινώντας αναπόφευκτα από μια εκδήλωση αφιερωμένη στην διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας στο εξωτερικό, που αποτελεί εξάλλου βασική προτεραιότητα της πολιτικής του Υπουργείου Εξωτερικών στον χώρο του πολιτισμού,  στις 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πάρμα, κύριο Marco Mezzadri, ένα σεμινάριο πάνω στην διδακτική των ιταλικών ως ξένης γλώσσας. 

Θα ακολουθήσει στις 17 Οκτωβρίου, το σεμινάριο του Καθηγητή Massimo Borgia “Οι γλώσσες του design”, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Webster University στην Αθήνα.  O κύριος Borgia θα αναπτύξει την ενδιαφέρουσα θεματολογία των εκφραστικών “γλωσσών” που συνδέονται με το ιταλικό design και αυτήν της Ιταλίας ως τόπου όπου «η σύλληψη  του ωραίου μεταμορφώνεται σε προϊόν». 

Στις 18 Οκτωβρίου ο αρχιτέκτονας Matteo Ferroni, δημιουργός του design φωτιστικού Foroba Yelen,  που το υλοποίησε για να προσφέρει φως στα αγροτικά χωριά του Mali, θα μιλήσει για αυτό το σχέδιο «Ηθικού design»  στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο (Πατησίων, 47).

Το πρωί της ίδια μέρας, ο ίδιος ο αρχιτέκτονας Ferroni μαζί με τον Valentino Marengo, ιταλό designer που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα, θα έχουν μια συνάντηση με χαρακτήρα επαγγελματικού προσανατολισμού, με τους μαθητές της Ιταλικής Σχολής Αθηνών, που θα επικεντρώνεται στο «Πως γίνεται κανείς designer» . 

Ο κύκλος των σεμιναρίων θα κλείσει με μια στρογγυλή τράπεζα μεταξύ των τριών ειδικών που προαναφέραμε - Borgia, Marengo και Ferroni - στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, για “Το Design μεταξύ παραγωγής και κοινωνίας: ο ειδικός κοινωνικός και πολιτιστικός ρόλος του design” (στις 19 Οκτωβρίου) .

Εξάλλου στις 20 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Αθήνα, προβλέπεται μια διάλεξη πάνω στην βιωματική και την επαγγελματική εμπειρία του καθηγητή Riccardo Blumer του Πανεπιστημίου του Mendrisio, με τίτλο “Φυσικές ασκήσεις αρχιτεκτονικής και design”, στο πλαίσιο της οποίας θα εκτεθούν και ορισμένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά αντικείμενα του ιταλού designer.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, το κοινό που θα επισκεφτεί το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, θα έχει την δυνατότητα διαδικτυακής πρόσβασης στον ιστότοπο του «Museo del Marchio italiano», του ιταλικού Μουσείου που μέσω θεματικών διαδρομών εξηγεί την ιστορία και την διαχρονική εξέλιξη των λογότυπων και των σημάτων των σημαντικότερων ιταλικών εταιρειών.  

Για πληροφορίες και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστότοπους της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου. Μπορείτε, επίσης, να παρακολουθείτε και τον λογαριασμό twitter της Πρεσβείας μας @ItalyinGreece  (https://twitter.com/italyingreece).


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved